Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ENGLAND

Zlatan om mötet med Wenger: "Nog märktes det vem som är chefen"

Storyn om när Zlatan Ibrahimovic vägrade provspel med Arsenal har blivit en klassiker. I nästa nummer av King berättar svensken mer.
– Nog märktes det vem som var chefen, alltid. Han är Wenger!

Intervjun publiceras i nästa nummer av magasinet King, som Aftonbladet tagit del av. Bakgrundsstoryn känner nog de flesta till vid det här laget. Den utspelade sig när den då tonårige MFF-spelaren besökte London ihop med sin agent, efter att ha blivit inbjuden till Arsenal för ett besök. Där fick Ibrahimovic bekanta sig med klubben, utväxla artigheter med spelare och personal, och Arsenal såg även till att ge honom en egen matchtröja med namnet på ryggen, flankerat av nummer nio.

Men när det började talas om provspel ska svensken ha slagit bakut och tackat nej omedelbart, med motvieringen att den som föreslår något sådant är helt fel ute. Zlatan Ibrahimovic provtränar helt enkelt inte.

– Jag var chockad, jag tänkte att han måste vara galen. Jag var tränare för Arsenal och han var väldigt ung. Jag ångrar det ibland men jag visste ingenting om honom utan jag var tvungen att se honom, har managern Arsene Wenger sagt till Expressen i en tidigare intervju.

Nu ger Zlatan Ibrahimovic sin syn på besöket och förklarar att han själv, sin självsäkra framtoning till trots, egentligen var ganska imponerad av den franske managern.

– Jag minns hur det var att stå i hans kontor. Nog märktes det att det var han som var chefen, alltid. Han är Wenger! Men jag tror aldrig att vi var i närheten av att skriva kontrakt. Dagen därpå gick jag till Ajax, säger Zlatan till King enligt Sportbladet.

Sedan dess har det egentligen aldrig varit nära någon övergång till Premier League, varken till Arsenal eller till någon annan klubb.

– Nej. Jag trivs i Paris. Jag har stor respekt för Premier League. Det är en av världens bästa ligor, och medieuppmärksamheten är i särklass. Men jag är nöjd med alla de ligor jag spelat i, säger Zlatan.

Apropå chefsskap... I PSG råder det inga tvivel kring vem som är boss. Åtminstone inte om man frågar just Zlatan Ibrahimovic...

Publicerad 2015-02-06 kl 08:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER