Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
E-SVENSKAN

TV: Häcken vann E-svenskan 2014

Nästa

Avbryt
Försök igen

Häcken är bäst på Fifa 15. Det stod klart efter att laget besegrat Kalmar i finalen av E-svenskan med ett att konstmål av Ivo Pękalski. Vid kontrollerna satt mittfältaren Sebastian Olsson och supportern Roni Sarihan.

Ett stabilt Häcken vann E-svenskan 2014 och får därmed 50 000 kronor av Svensk Elitfotboll till sin supporterklubb. Segern kom efter mål av Ivo Pękalski i den 50:e minuten. Ett mål som Jesper Hussfelt beskrev som ”Turneringens vackraste mål.”

Det var två starka lag som möttes i finalen av E-svenskan 2014. Häcken med Sebastian Olsson och supportern Roni Sarihan skrällde mot favorittippade AIK i semifinalen och visade att de var ett lag att räkna med.
Kalmar, som spelades av Peter Westerberg och supportern Adam Danielsson, kom från en stabil seger där David Elm hade briljerat mot Elfsborg. I finalen lyckades dock inte lagets stjärna spräcka Häckens nolla.

Finalen inleddes som en jämn kamp mellan lagen. Den första halvleken var mållös men med flera fina chanser av ett offensivt Kalmar. I den andra halvleken var det dock omvända roller. Häcken överraskade Kalmar med ett tidigt mål och efter det fortsatte Göteborgslaget att pressa på. En taktik som ledde till seger.

Publicerad 2014-11-08 kl 17:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons