POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SUPERETTAN
1v

Syrianska kan ha räddas kvar i ettan – tack vare kyrkans gåva: ”Evigt tacksamma”

Foto: Bildbyrån

Syrianska hotas av degradering av disciplinnämnden på grund av två skuldärenden.
Men skulderna är nu avbetalade, tack vare ett bidrag från S:t Afrems kyrka på 200 000 kronor.
- Det kommer vi vara evigt tacksamma för, säger klubbens talesperson Ghayath Moro till LT.

Det var den 23 januari som SvFF:s disciplinnämnd beslutade att degradera Syrianska FC, som spelade i superettan i fjol, till division 2 och bestraffa klubben med ett värvningsförbud så länge de har skulder till förbundet. Den 14 januari hade klubben skulder på totalt 116 470 kronor till SvFF. Enligt förbundet fick klubben påminnelser om skulden i oktober, november, december och januari.

Beslutet överklagades till Riksidrottsnämnden, Rin, som valde att riva upp beslutet och skicka tillbaka det till disciplinnämnden. Detta eftersom Syrianska har ett ärende till hos disciplinnämnden för obetalade arbetsgivaravgifter, där anmälaren yrkat på degradering. Klubben begärde anstånd (mer tid) med att skicka in sitt yttrande i bägge ärendena samtidigt, i samma brev. Det missades av disciplinnämnden som då trodde att den inte hade fått något svar i ärendet och därför tog ett beslut i frågan.

I Syrianska, som nu har till den 17 februari på sig att svara på de två ärendena, är man kritisk mot SvFF:s agerande.

- Vi hade skickat in begäran om anstånd att yttra oss i båda ärendena, och vi hade skickat med dem i samma kuvert. Det är anmärkningsvärt att de missade det. Vi har ju gått miste om vår rätt till en rättvis prövning, säger klubbens talesperson Ghayath Moro till LT.

Moro menar också att Syrianska har betalat av bägge skulderna som ligger till grund att klubben hade två ärenden hos disciplinnämnden. Det handlar dels om de 116 470 kronorna till SvFF, men även om 52 000 kronor i en skatteskuld för obetalade arbetsgivaravgifter. Klubben har tidigare inte haft de pengarna, men tack vare ett bidrag från S:t Afrems kyrka på 200 000 kronor lever hoppet för klubben.

- Skulderna är reglerade. Vi fick pengarna från S:t Afrems kyrka, och det kommer vi vara evigt tacksamma för, säger Ghayath Moro och fortsätter:

- S:t Afrems kyrka har alltid varit ett stort stöd till vår klubb.

LT rapporterar samtidigt att Syrianska har skulder på 840 000 kronor till Södertälje kommun.

Publicerad 2020-02-13 kl 21:12
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå