Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Apoels fulspel avslöjat efter Djurgårdens triumf: "Det var inte fair play"

Europa Conference League Kval

NICOSIA. Opumpade bollar på träningen, ingen AC i omklädningsrummet och bortkastade vattenflaskor.
Apoel tog till alla trick de kunde för att sänka Djurgården - förgäves.
- Vi är vidare och de är inte vidare - det känns jävligt bra, säger Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.

1:28
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se målen från Apoel-Djurgården i spelaren ovan.

Djurgården ledde med 3-0 mot Apoel i playoff-rundan av Europa Conference League-kvalet inför tisdagens retur på Cypern. Och det blev inte direkt något trevligt välkomnande som mötte de blårandiga. Efter rysaren på GSP Stadium som slutade i en 3-2-förlust och sammanlagd 5-3-seger för Djurgården avslöjas att Apoel tog till en rad olika knep för att försöka få sin svenska motståndare ur balans.

Ett exempel: bollarna som Djurgården fick träna med dagen innan matchen var opumpade.

- De försökte med allt. Bollarna vi fick i går till träningen var det ingen luft i. Fantastiskt skönt att vi kan stå här som vinnare. Vi har gått vidare. Det har inte de gjort. Jävligt skönt, säger forwarden Victor Edvardsen.

Annons

Personal hos Djurgården berättade också efter slutsignalen att laget inte hade någon AC i sitt omklädningsrum på arenan och i samband med uppvärmningen kastades vattenflaskorna som Djurgården radat upp vid sidlinjen bort. Efter 1-0-målet i inledningen av matchen beordrades sedan bollkallarna att ta de nya flaskorna som Djurgården lagt fram och kasta dem i en ”vallgrav” som gick mellan läktaren och innerplanen.

Sportchefen Bosse Andersson bekräftar händelserna:

- Ja, det stämmer.

- Det var inte helt fair play här nere. Det kände vi av redan i går. Och vi hade störningar på hotellet i natt, fortsätter Andersson.

Det han syftar på är att supportrar till Apoel störde Djurgårdens trupp genom att under natten till tisdag skjuta upp fyrverkerier utanför hotellet som de blårandiga bodde på.

- Vi visste att det kunde bli så här. Vi har varit på tre arenor nu… i Kroatien på bortaplan var det inte fair play, men spelarna hanterade det på ett bra sätt. I Rumänien var det en inramning också. Här var det något som vi kommer ha nytta av framöver. 

Annons

De hade bestämt sig från klubbens sida att de skulle ta till alla knep de kunde?
- Ja, det är klart att de gör det. Det här är jätteviktigt för Apoel och hur de ska driva sin klubb. De räknar med att spela i Europa. För oss är det grädde på moset. Det är klart att det får enorma konsekvenser att inte gå till ett gruppspel. Likadant var det väl för Rijeka.

Andersson är tydlig med att Djurgården inte kommer ta det som man upplevt vidare på något sätt.

- Absolut inte. Vi ska komma hem härifrån och vara stolta och glada över hur vi hanterade det.

Sportchefen är tagen efter triumfen.

- Fyfan. Det här kommer jag bära med mig… det här har jag väntat på, att få knäcka Europa-koden. Och att få göra det med de här gubbarna. Jag älskar de här spelarna och ledarna.

Lagkaptenen Magnus Eriksson om fulspelet från Apoel:

Annons

- Jag kan säga så här: vi är vidare och de är inte vidare. Det känns jävligt bra.

- I natt var det fyverkerier… jag vaknade inte men det var många som gjorde det. Det är så det är (i Europa). Hakar vi upp oss på det lägger vi fokus på fel grejer. Vi hanterade det bra efter vår mardrömsstart.

Publicerad 2022-08-23 kl 22:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto