Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Belgiska myndigheter sätter stopp för Djurgården och Gents biljettlösning

Europa Conference League

Djurgården tilldelades 1007 biljetter till bortamötet med Gent i ECL.
Efterfrågan var mycket större än så och en lösning mellan Dif och Gent fanns på plats.
Nu sätter dock belgiska myndigheter stopp för den lösningen.

Foto: Bildbyrån

Djurgården får inga fler biljetter till bortamötet med Gent, det är det slutgiltiga beskedet. Belgisk polis sätter stopp.

"Efter konstruktiv dialog med Gent, där vi gemensamt jobbat på flera alternativa lösningar för att kunna upplåta fler biljetter till matchen för Djurgårdssupportrar, har nu ett slutgiltig besked kommit från de belgiska myndigheterna: inga fler sektioner får öppnas upp för gästande supportrar", detta skriver Djurgården på sin hemsida.

Efter att efterfrågan för biljetter till bortamötet i Belgien var mycket större än de 1007 som Djurgården tilldelades påbörjades en dialog mellan klubbarna som till slut ledde fram till att man presenterade en plan för att fler Djurgårdare skulle kunna vara på plats.

ANNONS

FotbollSthlm skriver bland annat att: "Klubbarna enades om ett upplägg där Djurgården skulle hjälpa till med säkerheten på arenan, bland annat med extra personal, vilket även svensk polis ställde sig positiva till, enligt Mats Jonsson, säkerhetsansvarig i DIF".

Den lösningen har nu dock fått avslag från de belgiska myndigheterna:

"Avslaget beror på att man inte kan garantera säkerheten inne på Ghelamco Arena då det är en så kallad "öppen" arena där endast sektionerna avsedda för gästande supportrar är avgränsade", skriver Djurgården på sin hemsida.

Djurgården skriver också på sin hemsida att Gent varit medgörliga i att hitta lösningar.

Publicerad 2022-09-24 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto