Frankfurt utslagna - Union SG skrällvann

Europa Conference League

Eintracht Frankfurt är redan utslagna ur årets Europaspel. Union SG skrällvann nämligen mot de förra Europa League-mästarna och vann matchen med 2-1, och 5-4 totalt.

Eintracht Frankfurt tar under torsdagskvällen emot Union SG i returmötet i Europa League på Deutsche Bank Park. Första matchen slutade 2-2, så mötet är vidöppet.

När lagen presenterade sina elvor kunde man konstatera att Hugo Larsson ännu inte är redo för spel. Han var nämligen utanför Franfurts trupp. Men Gustaf Nilsson, som nätade i mötet i Belgien, startade på topp för Union SG.

Första halvleken var tämligen avtrubbad. De båda lagen hade ett varsitt skott på mål, och bollinehavet var hyfsat jämnt.

Men efter bara en minut i den andra halvleken tog Union SG ledningen. Puertas Castro sköt in 1-0 med vänstern, efter ett formidabelt förarbete av Amoura.

I den 80:e minuten kom även 2-0. Puertas Castro slog en hörna som letade sig fram till Ayensa. Han tog emot bollen och vinklade in bollen förbi Trapp. Union SG satt därmed i ett bra läge för att ta sig vidare till åttondelsfinal.

Eintrach Frankfurts jakt för reducering och kvittering hade börjat. Och i minut 87 nickade Dina Ebimbe in reduceringen.

Men närmre kom inte den tyska giganten, som vann Europa League 2022. Matchen slutade 2-1 till Union SG och Frankfurts Europaspel är därmed över.

Eintracht Frankfurt: Trapp - Tuta, Koch, Pacho - Buta, Götze, Skhiri, Nkounkou - Knauff, Chaibi - Marmoush.

Union SG: Moris - Machida, Burgess, Mac Allister - Lapoussin, Rasmussen, Sadiki, Puertas Castro, Castro-Montes - Nilsson, Amoura.

Publicerad 2024-02-22 kl 22:56