Europa Conference League

Det blev ett förlängningsdrama.
Där släckte Ajax drömmen för Bodø/Glimt.
- Det är en sur känsla, säger Bodø/Glimts Patrick Berg till Viaplay enligt TV 2.

2-2 slutade första mötet mellan Ajax och Bodø/Glimt i Europa Conference League. Spelplats var Johan Cruijff Arena.

Nu spelades returen. Det blev en rysare.

Under den första akten tryckte Bodø/Glimt på för ett ledningsmål. Men det var inte hemmalaget i Norge som spräckte dödläget.

Efter dryga 35 minuters spel bröt Ajax på offensiv planhalva och bollen damp först ned på Steven Berghuis fötter och han spelade till Brian Brobbey. Brobbey klev ut mot kanten och därifrån lirkade han fram ett inspel till Berghuis i boxen. Berghuis var klinisk och satte dit 1-0.

Kort efter paus drabbades Ajax av en utvisning. Josip Sutalo fällde Håkon Evjen, som var på väg att bli fri, och fick rött kort. Kort därefter ropade hemmalaget på straff efter en handssituation inne i straffområdet, men efter VAR-granskning friade domaren.

Med 25 minuter kvar fick  Bodø/Glimt en spelare utvisad. Albert Grønbæk tilldelades sitt andra gult kort.

Ajax var tillbakatryckt under matchen. Tidigare marockanske landslagsspelaren Karim El Ahmadi riktade kritik mot de defensiva mittfältarna, Branco van den Boomen och svensk-bosniske Benjamin Tahirovic.

- Det ser ut som att de aldrig har gjort det här förut, de två framför backlinjen, sa El Ahmadi enligt voetbalprimeur.nl.

Han riktade även kritik mot Ajax taktiska plan.

- De vet inte vad de håller på med.

Till slut fick hemmalaget utdelning. Med åtta minuter kvar slog Patrick Berg till från distans och skickade in 1-1.

På tilläggstid hade Ajax ett jätteläge på en hörna, men Jorrel Hatos avslut gick utanför stolpen. Även Bodø/Glimts Jens Petter Hauge hade en dunderchans. Den gången svarade målvakten Diant Ramaj för en vass parad.

Matchen gick till förlängning. Tidigt in i den fick hemmalagets Nino Žugeljs öppet mål efter att ha rundat Ramaj  i ett friläge. Inhopparen sköt dock utanför.

Med en det blev ett avgörande. Med fem minuter kvar av den andra kvarten svarade Ajax Kenneth Taylor för ett kalasmål. Innan mötet var över hade Bodø/Glimt en boll i ribban.

Matchen slutade 2-1 till Ajax, som vann dubbelmötet med 4-3, och är vidare till åttondelsfinal.

- Det är en sur känsla. Jag tycker att vi förtjänar att gå vidare. Jag tycker att vi skapar men än nog för att göra mer än det enda målet vi gör i dag och vi släpper in lite för enkla mål, säger Patrick Berg till Viaplay enligt norska TV 2.

Bodø/Glimt: Haug - Wambangomp, Moe, Gundersen, Bjørkan - Saltnes, Berg, Grønbæk - Sørli, Evjen, Hauge.

Ajax: Ramaj - Rensch, Sutalo, Hato, Sosa - Tahirovic, van den Boomen - Berghuis, Hlynsson, Carlos Borges - Brobbey.

Publicerad 2024-02-22 kl 21:20