Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Dif-spelare våldtäktsmisstänkt - lagkamraternas reaktion: "Omtumlande"

Europa Conference League

STOCKHOLM. Djurgården har stängt av en spelare som sitter anhållen misstänkt för våldtäkt.
En situation som skakar om laget mitt i guldstriden och Europaspelet.
- Det är klart att det är omtumlande, säger lagkapten Magnus Eriksson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

På måndagen meddelade Djurgården att man med omedelbar verkan beslutat att stänga av en spelare i herrtruppen som är frihetsberövad. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen sitter mannen anhållen misstänkt för våldtäkt.

På tisdagen hade laget sin första träning efter att en av spelarna anhållits misstänkt för våldtäkt.

Då förklarade klubben att man vill att spelartruppen och ledarna ska lägga locket på.

- Inga ytterligare kommentarer kring gårdagens kommunikation från oss kommer att ges av spelarna. Alla frågor som på något sätt är kopplade till de misstankar som finns mot en av våra spelare, eller spelaren i sig, kommer inte att kommenteras. Men det är helt okej att ställa frågor om de kommande matcherna mot Gent och Häcken, säger presschef Olle Arnell.

ANNONS

Varför kan spelarna inte svara på frågor om huruvida de har påverkats av situationen och om prestationerna i den allsvenska guldstriden och i spelet i Europa riskerar att påverkas?
- Det är klart att det påverkar, det förstår man ju, men vi vill inte ge oss in på hur det påverkar. Vi har avrått spelarna från att ge sig in i det. Det är klart att de är påverkade. De svarar på frågor om Gent och Häcken men inte om den misstänkte spelaren.

Efter träningen frågade Fotbollskanalen Marcus Danielson hur lagets kommande prestationer kan påverkas av situationen - då bröt presschef Olle Arnell in.

- Vi svarar inte på det. Det är klart att det påverkar men vi svarar inte på hur det påverkar. Det är fokus på sporten för spelarna, säger han.

Danielson, Hjalmar Ekdal och Magnus Eriksson svarade endast på frågan om de själva har påverkats.

ANNONS

- Vi är människor, det är klart att alla på ett eller annat sätt har påverkats. Nu handlar det för oss om att blicka framåt och nu kör vi mot torsdag, säger lagkapten Eriksson.

Hur kan det påverka er i den allsvenska guldstriden och spel i Europa?
- Vi känner oss ganska trygga i det vi har runt omkring. Det är klart att det är omtumlande. Men i det stora hela känner vi oss ganska trygga i gruppen och med personerna som finns runt om oss.

Hjalmar Ekdal såg märkbart tagen ut när Fotbollskanalen frågade om han har påverkats av situationen.

- Man har påverkats, säger Ekdal.

Hur?
- Det behöver vi kanske inte gå in på. Man har så klart blivit påverkad.

När Fotbollskanalen ställde fler frågor om hur det påverkat och hur det kan påverka så bröt Olle Arnell återigen in.

- Jag tror att vi skippar den frågan.

ANNONS

Innan tisdagens träning på Kaknäs meddelade Djurgården att det bara var Magnus Eriksson, Marcus Danielson, Hjalmar Ekdal och Haris Radetinac som var tillgängliga för media efter passet - men då alltså bara på frågor om de kommande matcherna.

När Fotbollskanalen frågade om det gick bra att prata med tränaren Thomas Lagerlöf, som vanligtvis gör media innan match, så var svaret först ja. Men strax innan träningen började kom ett annat besked.

- Han ska iväg och avböjer därför intervju, säger Olle Arnell.

Så han uttalar sig inget inför matchen mot Gent?
- Nej. Det är speciellt, men vi har sagt att vi kör de här fyra spelarna.

Är det möjligt att prata med Kim Bergstrand om Gent då?
- Nej, det är ju "Tolle" som kör det. Vi brukar vara väldigt öppna, tillgängliga och inbjudande. Just nu är det speciella omständigheter så vi väljer att stänga till lite.

ANNONS

På torsdag spelar Djurgården borta mot belgiska Gent i Europa Conference League, och på söndag är det seriefinal i allsvenskan hemma mot Häcken.

Publicerad 2022-10-04 kl 13:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto