Djurgården skulle försöka vända ett 1-2-underläge mot Luzern.
Men trots en sen forcering så föll laget på målsnöret efter 1-1 i Schweiz.
Ett resultat som innebär att Djurgården är utslaget ur kvalet till Conference League.

Det blev en tung bortaseger mot Mjällby i allsvenskan senast. Men när Djurgården ställs mot schweiziska Luzern i returen av Europa Conference League-kvalets andra omgång är läget tufft.

På hemmaplan slutade första matchen i en 1-2-förlust, vilket gjorde att Båränderna skulle försöka vända i returmötet.

När startelvorna presenterades kunde konstateras att Djurgården gör fyra förändringar efter helgens allsvenska seger mot Mjällby. Spelarna som kommer in är Jacob Une Larsson, Hampus Finndell, Oskar Fallenius och Rasmus Schüller.

På bänken återfanns bland annat nyförvärven Musa Gurbanli, Felix Vá och Rami Kaib.

Vinnaren mellan Djurgården och Luzern ställs mot Inter Club D’Escaldes från Andorra eller skotska Hibernian.

Det var Luzern som fick den bästa starten på matchen och efter en drpålig situation, där Jacob Widell Zetterström klev utanför straffområdet med bollen i händerna, fick hemmalaget ett strålande frisparksläge. Men skottet styrde via muren och ut till en hörna och Widell Zetterström kunde dra en lättnadens suck efter sitt dråpliga misstag.

Därefter fortsatte Luzerns tryck och efter tio minuters spel fick Marus Danielsson agera räddande ängel, när han rensade bort ett avslut på mållinjen.

Den fina starten skulle till sist ge utdelning för Luzern och efter drygt 25 minuters spel kom det blytunga ledningsmålet.

Efter fast situation landade en andraboll ner utanför straffområdet. Bollen slogs in och på den bortre stolpen mötte en ensam Marco Burch upp med en bredsida och placerade in 1-0 för hemmalaget.

I mitten av den första halvleken blev läget ännu värre för Djurgården. Efter en duell tvingades Oskar Fallenius till ett tidigt byte med en befarad armskada. In kom istället Musa Gurbanli.

Men trots den mottiga halvleken, skulle Djurgården hämta sig innan halvtidsvilan. När klockan hade tickat upp på 50 minuter utmanade Joel Asoro på högerkanten.

Med ett snabbt förstasteg tog han sig förbi försvararen och placerade in kvitteringsmålet intill stolpen. Ett mål som innebar att Djurgården endast var ett mål bakom Luzern i den totala ställningen.

I början av den andra halvleken skapade Djurgården ett ordentligt tryck mot Luzern-målet. Efter en hörna uppstod viss kalabalik i straffområdet och bollen landade till sist framför fötterna på en fristående Jacob Une Larsson. Men mittbacken lyckades inte pricka mål från nära håll.

Djurgården fortsatte att pressa på för att utjämna det sammanlagda resultatet och efter en dryg timmes spel skapade gästerna en farlighet efter en ny hörna.

Då lämnades nämligen Rasmus Schüller ensam vid den bortre stolpen. Finnländaren stötte till bollen med höger bredsida, men han fick se bollen snudda vid den bortre stolpens utsida.

Efter den högintensiva starten på den andra halvleken fortsatte Djurgården att pressa på för en utjämning. Men de heta målchanserna uteblev under sotra delar av den andra halvleken.

Men med fem minuter kvar av ordinarie tid nådde Hampus Finndell högst på ett inlägg. Men mittfältaren fick se sin nick smita utanför målramen och jakten fortsatte för Djurgården.

Ett par minuter senare blev samma Finndell lämnad ensam efter en hörna. Men avslutet från nära håll kunde avvärjas av en utrusande Loretz i Luzern-målet.

Efter Finndells möjligheter skapade Djurgården en farlig situation på tilläggstid, men det gav aldrig någon utdelning och matchen slutade 1-1. Ett resultat som innebär att det är färdigkvalat för Djurgården för den här gången.

Det innebär även att alla svenska lag föll i denna kvalmomgång. För Kalmar FF, Djurgården och Hammarby är det färdigspelat i Europa för den här säsongen. För Häckens del väntar kval till Europa League efter uttåget ur Champions League-kvalet.

I Djurgården var det av förklarliga skäl mycket besviket efter krysset i Schweiz.

-  Det är tragiskt, inte alls kul. Vi åker ur, så vad ska man säga? Jag vet inte riktigt vad jag känner mer än att jag är ledsen, säger Joel Asoro till Fotboll Sthlm.

Luzern: Loretz - Dorn, Burch, beka, Frydek - Jashari - Kadák, Meyer, Beloko, Okou - Ademi.

Djurgården: Widell Zetterström - Johansson, Une Larsson, Danielsson, Dahl - Finndell, Berg, Schüller - Fallenius, Asoro, Wikheim.