Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Finndell kan ta ovan roll i jättematchen: "Blir en del intriger med Karlström"

Europa Conference League

STOCKHOLM. Rasmus Schüller är avstängd borta mot Lech Poznan.
Då kan Hampus Finndell få en ovan roll i Djurgårdens jättematch.
- Det är den största matchen i min karriär, säger han till Fotbollskanalen.

4:24
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Djurgårdens möte med BP i spelaren.

På torsdag spelar Djurgården den första av två matcher mot Lech Poznan i Europa Conference Leagues åttondelsfinal. Borta mot det polska laget får man klara sig utan mittfältskuggen Rasmus Schüller. Den defensive mittfältaren är avstängd.

- Det kommer bli en utmaning. Han är vårt defensiva ankare. Sen är jag inte det minsta orolig för vi kan balansera det på både det ena och andra sättet. Vi har spelare som är redo, säger mittfältskollegan Magnus Eriksson.

Mot BP i svenska cupen i helgen spelade Hampus Finndell, som vanligtvis spelar "åtta" och har en högre utgångsposition än Schüller, som "sexa".

ANNONS

- Jag har spelat där när jag var ung, men det var ett tag sedan nu. Jag spelar där tränarna vill att jag spelar, säger Finndell.

På frågan hur han trivs i den rollen svarar han:

- Jag trivs bra. Jag trivs ju att spela centralt och har spelat där tidigare. Men jag är van vid att spela som åtta.

Hur blir det utan Rasmus?
- Han har en förmåga att balansera upp mittfältet men vi har andra spelare som får axla den rollen. Men han kommer vara saknad.

Finndell är laddad inför det som väntar.

- Det är den största matchen som jag har spelat. Det är en väldigt stor match för alla runt omkring Djurgården. Det kittlar väldigt mycket.

22-åringen har haft fysiska besvär under vintern men nu tar han kliv vad gäller sin form.

- Jag åkte på en skada inför januariturnén och det tog väl lite längre tid än vad det skulle göra (från början). Jag fick ett hack i kurvan och hamnade efter. Jag har bara försökt träna på så bra som möjligt. Jag vet att min form kommer. Men det har varit kämpigt och motigt för egen del.

ANNONS

Mot Lech Poznan ställs han och de blårandiga spelarna mot tidigare lagkamraten Jesper Karlström.

- Vi kommer nog ha en del intriger på planen, och kanske även innan också. Det ska bli kul, säger Finndell som dock inte haft kontakt med "Karlis" än.

Finndell har alltså glömt av att hetsa Karlström inför det första mötet, men kaptenen Magnus Eriksson har påbörjat det arbetet.

- Hetsen ligger på en stark 2,5 av 5. Det kommer lite mer, säger Eriksson och fortsätter med glimt i ögat:

- Han började klaga lite på att han haft lite ont i ett knä veckorna innan. Vi får se om han vågar komma hit sen.

Känslorna inför matchen i Polen är stora bland Djurgårdens spelare. Forwarden Victor Edvardsen beskriver det just som en av de största matcherna som han och många lagkamrater tagit sig an.

- Det ska bli otroligt häftigt. Det förväntas bli fullsatt och det kommer bli kul. Det kommer vara en större stämning än vad det är på ett derby, så det gäller att vi som lag gör det vi ska fullt ut. Med tanke på att man kanske inte kommer höra varandra till hundra procent och så, säger Edvardsen.

ANNONS
Publicerad 2023-03-06 kl 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto