Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Optimistiskt Elfsborg - trots prekära utgångsläget i returen: "Vi ska få dem nervösa"

Europa Conference League Kval

BORÅS. Underläge med 1-4 inför returmötet med Molde.
Då vill Elfsborg tänka tillbaka på fjolårets Europaspel mot Feyenoord.
- De blev darriga när vi gjorde 2-0 (i returen), säger Simon Strand, 29, till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån

Simon Strand.

Elfsborg tog ledningen i bortamötet med Molde BK i kvalet till Europa Conference League. Men i den andra halvleken gick hemmalaget på knock och kunde till slut vinna med klara 4-1. Nu har Boråslaget en minst sagt tuff utmaning framför sig när man ska försöka hämta igen underläget i kvällens returmöte. 

- Det var tufft, måste jag säga. Vi hade väl inte tänkt att vi skulle åka därifrån med 1-4. Bra första halvlek, men sedan faller det ihop ganska mycket. Men det är bara halvtid nu, så vi får se till att ordna upp det i morgon (läs i dag), säger Simon Strand. 

Var det den mentala biten som spelade in när ni klappade ihop i den andra halvleken?

ANNONS
- Ja, precis. Jag vet inte … De får in ett mål ganska snabbt där, så det är väl den mentala biten där de höjs av det och vi sänks lite. Sedan är det synd att de får så snabba mål, så tyvärr.

Molde leder i skrivande stund Eliteserien och har slutat topp två fem år i följd. 

Hur hade de stått sig i allsvenskan, tror du?
- Svårt att jämföra så, vi fokuserar mycket på oss själva. Men de var duktiga och hade några individuellt skickliga spelare, men inte jättestor skillnad mot Sverige, det tycker jag inte, säger Strand. 

I fjolårets Europakval tog sig Elfsborg ända till playoff där Feyenoord väntade. Det första av två möten spelades även då på bortaplan och slutade också med en storförlust (0-5). Elfsborg skulle också komma att åka ut, men i returmötet i Borås gick man upp i en tvåmålsledning två gånger om. En känsla Strand vill bära med sig till i kväll. 

ANNONS

- Det är väl bara full fart. Vi ska försöka peta in några mål och få Molde nervösa. Vi vet ju själva när vi spelade mot Feyenoord att de också blev lite darriga när vi gjorde 2-0, så ett bra tryck här inne och att vi får in ett eller två mål så kan allting hända, säger ytterbacken. 

Hur offensivt inriktat Elfsborg kommer vi få se?
- Man får väl ha lite så, att vi måste göra mål. Samtidigt kan man ju inte vara för offensiv och öppna upp bakåt. Man får ha en balans där och försöka spela på vårt sätt som vi brukar göra. Då ska det nog gå bra.

Ni känns positiva trots resultatet?
- Ja, det måste man vara. Vi kan inte gräva ner oss än! säger Simon Strand.

Publicerad 2022-07-28 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto