Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rennes får skrivbordsseger mot Tottenham - Spurs utslaget ur ECL-gruppspelet

Europa Conference League

Tottenhams Europa Conference League-match med Rennes sköts upp.
Därefter har klubbarna misslyckats hitta ett nytt speldatum innan nyår.
Nu tilldelas därför Rennes en skrivbordsseger i matchen - och Tottenham åker ur gruppspelet.

Foto: Bildbyrån.

Tottenham har varit hårt drabbat av covid-19-fall på senaste tiden. Så pass att laget tvingats skjuta upp flera matcher, däribland den sista gruppspelsmatchen i Europa Conference League mot franska Rennes.

Rennes var allt annat än nöjda med Tottenhams önskan om att skjuta upp matchen. Klubben uttalade sig i ett uttalande att det var "brist på fair play" av Tottenham att vilja skjuta upp matchen först när Rennes landat i London dagen innan.

Uefa valde till slut att skjuta upp matchen och sedan dess har klubbarna arbetat för att hitta ett nytt speldatum innan nyår, då matchen senast måste vara spelad för att slutföra gruppspelet. Någonting de misslyckats med.

ANNONS

Därför har ärendet behandlats av Uefas kontroll-, etik- och disciplinnämnd som nu fattat sitt beslut: Rennes tilldelas en 3-0-seger från skrivbordet. Tottenham anses ha övergett matchen och skrivbordsförlusten innebär att klubben åker ur Conference League.

Tottenham hade chans att kvalificera sig för slutspel i Conference League vid seger mot Rennes, men eftersom så nu inte blir fallet så åker laget ut i gruppspelet när Rennes och nederländska Vitesse kniper slutspelsplatserna.

Vare sig Rennes eller Tottenham har kommenterat beslutet.

ANNONS
Publicerad 2021-12-20 kl 11:09

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto