TV: Elfsborg tappade ledningen mot Molde - utslaget ur ECL-kvalet

Europa Conference League-kval

BORÅS. Michael Baidoos ledningsmål gav boråsarna en gnutta hopp.
Men till slut föll Elfsborg med sammanlagt 2-6 mot norska Molde FK i kvalet till Europa Conference League.
- Nu har vi mött tre lag från Sverige och slagit alla, säger Molde-tränaren Erling Moe på presskonferens efteråt.

Se höjdpunkterna från Elfsborg-Molde i spelaren ovan.

Elfsborg gick in i returmötet mot Molde med ett mycket tufft utgångsläge efter 1-4-förlusten i första mötet lagen emellan. I startelvan tog bland andra Maudo Jarjue och Alexander Bernhardsson plats i stället för Leo Väisänen och Rasmus Alm, som båda inledde på bänken.

Tidigt i matchen kom gästernas vindsnabbe anfallare David Datro Fofana på egen hand till ett mycket farligt omställningsläge. 19-åringen revs ner av Maudo Jarjue, som straffades med en varning och frispark emot sig precis utanför straffområdeslinjen. Tim Rönning stod för en fin räddning på den efterföljande frisparken.

I den 24:e matchminuten var det Elfsborgs Sveinn Aron Gudjohnsen som utmanade mot två försvarare. Då gjordes han ner av Sverige-bekantingen Eirik Haugan, men den frisparken resulterade inte i något farligt.

Med fem minuter kvar till halvtidsvilan kom det så viktiga ledningsmålet för Elfsborg. Simon Strand levererade ett pricksäkert inlägg till Michael Baidoo som skickade in 1-0 i matchen och 2-4 i totalen. Målet var 23-åringens första i Elfsborgströjan - i sin första tävlingsstart för klubben.

Målet gav energi till hemmalaget som gick för ytterligare en reducering i den sammanlagda ställningen. På den första halvlekens tilläggstid nickade Alexander Bernhardsson i stolpen.

I den andra halvleken kom Jeppe Okkels till ett bra läge från nära håll, men gästernas målvakt Jacob Karlström täckte med hela kroppen längst marken. Därefter skulle Elfsborgs drömmar om avancemang gå i kras. Emil Breivik laddade för avslut utanför straffområdet, och bollen smet in mellan Tim Rönning och förstastolpen. Ett skott som inte såg otagbart ut. 1-1.

Efter målet stannade tempot i matchen av en aning, och de båda lagen såg till synes ut att bara vilja spela av matchen. In i spel för Elfsborg kom bland annat Besfort Zeneli, 19, som gjorde tävlingsdebut för Boråslaget.

I den 83:e minuten gav Datro Fofana Molde ledningen i matchen när han chippade bollen över Rönning och utökade totalställningen till 2-6. Matchen slutade 1-2.

- Det är ett tydligt lag med en tydlig spelidé. De har några starka spelare i anfallet som är svåra att handskas med. Men över två matcher tycker jag att vi visar att vi är det bättre laget, säger Moldes huvudtränare Erling Moe på presskonferens efteråt, och tillägger:

- Nu har vi mött tre lag från Sverige och slagit alla. Det säger väl en del om skillnaden mellan svensk och norsk fotboll.

Elfsborg: Rönning - Larsson, Holmén, Jarjué, Strand - Olsson, Rømer, Baidoo - Bernhardsson, Gudjohnsen, Okkels.

Molde: Karlstrøm - Knudtzon, Haugan, Hansen - Linnes, Mannsverk, Hussain, Risa - Breivik, Fofana, Zekhnini.