Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Uefas dom: Djurgården och Malmö FF straffas med böter

Europa Conference League

Både Djurgården och Malmö FF straffas för sina sista gruppspelsmatcher i Europa.
Djurgården får betala nästan 90 000 kronor i böter.
Malmö FF:s bötesnota landar på ungefär 300 000 kronor.

Foto: Bildbyrån.

Djurgården och Malmö FF tog har straffats gång på annan för en rad incidenter i Europaspelet.

Bland annat fick MFF cirka 825 000 kronor i bötesstraff efter skandalmatchen mot Union Berlin den 6 oktober och klubben hade dessförinnan även fått ett straff på sammanlagt 310 000 kronor i böter efter matcherna mot Braga på hemmaplan och Union SG på bortaplan.

Djurgården å sin meddelade i början av november att den sammanlagda bötesnotan hade landat på lite över 900 000 kronor efter hemma- och bortamatchen mot Gent i Europa Conference.

Nu har Uefa även kommit med beslut kring de sista gruppspelsmatcherna i Europaspelet, när Djurgården besegrade Shamrock Rovers på hemmaplan i Europa Conference League och Malmö FF föll mot Braga på bortaplan.

ANNONS

Dif straffas på en punkt och det handlar om blockering av gångutrymmen. Stockholmsklubben har fått ett bötesstraff på 8 000 euro (ungefär 90 000 kronor) av Uefa.

Malmö FF straffas på två punkter. Det handlar om användning av pyroteknik (7 250 euro, nästan 80 000 kronor) samt provokativt budskap av kränkande karaktär (20 000 euro, ungefär 220 000 kronor.

Djurgården är vidare till åttondelsfinal i Europa Conference League. Malmö FF blev utslaget i gruppspelet av Europa League.

Publicerad 2022-12-17 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto