Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rasmus Alm om stormötet med Feyenoord: "Klart det är stort och coolt, men..."

Europa Conference League-kval

Tio matcher utan förlust.
Nu väntar Feyenoord för Elfsborg i ECL-kvalet.
- Det är klart det är stort och coolt - men jag tror stenhårt på vårt lag, säger Rasmus Alm till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Elfsborg-yttern Rasmus Alms vårsäsong förstördes av en bristning i baksida lår. Efter EM-uppehållet har 26-åringen kommit tillbaka starkt - och varit en viktig del i klubbens nuvarande svit på tio raka matcher utan förlust. På torsdagskvällen väntar den nederländska storklubben Feyenoord på bortaplan. Och Alm tror att de har bra chanser att avancera till Europa Conference League-gruppspel.

- Det är klart att vi möter ett bra lag – så det blir en tuff match. Samtidigt tror vi mycket på oss själva och vad vi kan. Men det ska bli en otroligt rolig match att spela – så jag ser bara fram emot det.

Är det här den största matchen i din karriär?

Annons
- Det är klart det är stort och coolt, men man får ändå leva sig in i det och ta vara på den chans man har. Och jag tror stenhårt på vårt lag och att vi ska kunna lösa det här.

Vad tror du blir nycklarna för er?
- Jag tror mycket på det vi gjort hela tiden och att fortsätta på det. Vi ser ju att vi vinner de flesta matcher när vi gör det vi ska och då är det bara att fortsätta på den tron och följa Jimmys (Thelin, tränare) idéer.

Vad tror du ligger bakom er förlustfria svit – om du ska peka på några konkreta delar?
- Det är väl att vi krigar för varandra och att alla ger hundra procent och hjälper varandra genom hela matcherna. Som vi såg i Europa när vi ledde stort så springer ändå folk max hem i 85:e minuten. Det visar att alla vill vinna och hjälpa varandra för att nå de resultat vi vill åt.

Annons

På pappret och meritmässigt borde Feyenoord ses som favoriter. Det är inget Alm lägger speciellt stor vikt vid.

- Jag vet inte… Vi är inte här för att kolla på utan vi är här för att utmana och vi vill vinna matchen. Det är det vi går för.

Hur stort vore det att gå vidare till gruppspelet?
- Det är klart att det är stort. Det är det målet är med tanke på situationen vi är i nu. Så det är det vi kommer kriga för till 200 procent för att nå det vi vill uppnå.

Publicerad 2021-08-19 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto