Michael Gregoritsch bröt måltorkan - tog Freiburg vidare med ett hattrick

Europa League

15 matcher utan mål.
Då slog Michael Gregoritsch till med ett hattrick och skickade sitt Freiburg vidare till slutspel i Europa League.

Michael Gregoritsch gjorde 15 mål på 42 matcher för sitt Freiburg förra säsongen. Under hösten har den österrikiske anfallaren däremot haft svårt att hitta nätet. I såväl Bundesliga, som Europa League och tyska kuppen har målkolumnen ekat tom.

Men mot Olympiakos i under torsdagskvällen så lossnade det.

Rejält.

Redan efter tre minuter gav österrikaren laget ledningen med en välplacerad bredsida intill den vänstra stolpen. Fem minuter senare nickade han in en hörna till 2-0 och efter 36 minuter nådde han högst på Jordy Makengos inlägg och fullbordade sitt hattrick med en välplacerad nick.

Innan halvleken var slut hann han dessutom med att spela fram till Kiliann Sildillias 4-0 mål. Matchen slutade 5-0 efter mål av Ritsu Doan i andra halvlek.

I och med segern är Frieburg klart för sextondelsfinal av Europa League, laget får sällskap av West Ham från grupp a.

Laguppställningar:

Freiburg: Atubolu - Sildillia, Ginter, Lienhart - Koan, Eggestein, Hofler, Makengo - Holer, Gregoritsch, Grifo.

Olympiakos: Paschalakis - Rodinei, Setsos, Ntoi, Ortega - Hezze,  Alexandropoulos, Camara - Podence, El Kaabi, Fortounis.