POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EUROPA LEAGUE

AIK riskerar kastas ut från Europaspel: "Man har allvarliga problem"

Efter den stora huliganskandalen på Råsunda kan AIK stängas av från spel i Europa. Samt kraftiga böter.
– Man har allvarliga problem här, säger en Uefa-delegat.

Straffet för den svenska mästaren AIK kommer att bli hårt. Efter huliganattacken strax efter Europa League-kvalmatchen mot Levski Sofia kommer klubben med all sannolikhet att tvingas betala kraftiga böter. Dessutom kan man stängas av från vidare spel i Europa.
–  Att det skedde efter matchen har ingen betydelse. AIK kommer att drabbas av ett kännbart straff och kraftiga böter, säger Khennet Tallinger, ordförande i Svenska Fot bollförbundets disciplinnämnd till DN.

Uefas dom kring straffet bygger på utsända delegaters inlämnade matchrapporter. Under torsdagskvällen fanns två representanter från det europeiska förbundet på plats på Råsunda. Även de attackerades at AIK-huliganer.
– Det här är det värsta jag varit med om, säger Uefas matchdelegat Lüchinger Georges till Sportbladet.
– Vi ville se med egna ögon det vi skulle rapportera om. Plötsligt var vi omringade av fyra–fem män. De drog sina huvor över huvudet och började knuffa på min kollega. Jag försökte säga att vi inte pratade svenska. Då tog de hans mobil och stampade på den.
– Som tur var kom poliserna tillbaka så vi kunde ta oss därifrån.
Uefa-delegaten Georges kommer nu att rapportera händelserna till Uefa.
Hans rapport ligger som grund till Uefas dom som utöver diskvalificering har befogenhet att döma AIK till böter, poängavdrag och spel inför tomma läktare.
– Jag gillar inte att ta ordet problem i min mun. Men jag kan säga att man har allvarliga problem här, säger Uefa-delegaten.

Fotbollskanalen.se - Fotbolldirekt.se

Publicerad 2010-08-20 kl 12:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå