Blixtvändningen: Sevilla chockade United på Old Trafford

Manchester United såg länge ut att få en behaglig resa mot semifinalen av Europa League.
Men två sena mål förstörde festen.
Harry Maguire gjorde självmål på tilläggstid.
- Det är fruktansvärt, säger United-ikonen Peter Schmeichel i BBC.

Marcel Sabitzers dubbel i den första halvleken gjorde att United hade kopplat ett bastant grepp om dubbelmötet med Sevilla.

- Han är en mittfältare men löper in i straffområdet. Det var ett väldigt bra avslut och Bounou kunde inte göra något. Välförtjänt, skrev United-ikonen Peter Schmeichel i BBC.

Efter ledningsmålet dröjde det bara sju minuter innan Sabitzer höll sig framme på nytt och österrikaren gjorde inget misstag när han återigen ställdes mot Bounou i Sevilla-målet.

- Vilken fantastisk löpning av Sabitzer återigen och avslutet var mycket bättre än senast, sa Schmeichel i BBC.

Men i slutet av den första halvleken drabbades United av dubbla bakslag på kort tid.

Efter 40 minuters spel prickade Nemanja Gudeljs skott Bruno Fernandes arm, något som portugisen varnades för. En varning som innebär att United-spelaren missar nästa veckas returmöte.

Strax efter Fernandes varning drabbades hemmalaget av nästa bakslag när Raphaël Varane satte sig ner på Old Traffords gräsmatta.

Harry Maguire kunde synas värma upp vid sidlinjen, men fransmannen kunde fullfölja den första halvleken, som slutade 2-0 till Manchester United, trots att Sevillas Nianzou tvingade de Gea till en svettig räddning under halvlekens avslutande sekunder.

Inför den andra halvleken valde dock Erik ten Hag att plocka av Varane för just Harry Maguire, som tog plats bredvid Lisandro Martinez i Uniteds backlinje.

Bytet påverkade dock inte hemmalaget till en början.

I den 61:a minuten utmanade Antony, men avslutet prickade insidan av stolpen.

Strax efter stolpträffen valde Erik ten hag att byta in svenske Anthony Elanga, som ersatte Jadon Sancho på vänsterkanten.

Men Uniteds spelövertag kom av sig och gästerna spelade upp sig allt mer.

Detta resulterade också till sist när Jesús Navas kom runt på kanten och kunde pricka dit ett reduceringsmål via Tyrell Malacias ben bakom en chanslös de Gea. Ett mål som gör att dubbelmötet är vidöppet inför returen om en vecka.

I samband med målet drabbades United av nästa skadesmäll när Lisandro Martinez fick bäras av planen. Något som innebar en dubbelsmäll för United, som hade använt alla byten och fick avsluta matchen med tio spelare.

Det numerära övertaget var också något som var nära att resultera när Youssef En-Nesyri mötte ett perfekt inlägg med pannan. Men David de Gea sträckte ut och kunde freda sitt mål.

Men i situationen efter kom nästa inlägg och En-Nessyri nådde återigen högst och den gången kunde inte de Gea göra något åt saken på nicken som gick via Harry Maguire och vilda glädjescener utbröt i Sevilla-lägret. Den kritiserade United-backen blev återigen olycksfågel.

- Det är fruktansvärt, sa Schmeichel i BBC.

Efter 2-2-målet fortsatte gästerna att trycka på, men det blev inte fler mål på Old Trafford och inför returen är det fördel  för Sevilla, som tar med sig ett oavgjort resultat hem till Spanien.

Efter matchen var det besviket i United-lägret. Målskytten Marcel Sabtizer sa följande till BT Sport.

- Det är svårt att hitta ord. Vi borde ha avgjort, säger han och fortsätter:

- Två onödiga mål och det var inte vad vi ville, väldigt frustrerande. Du får inte släppa in såna mål. Vi fokuserar inte till slutet. När man leder med 2-0 på hemmaplan måste man lösa det.

Startelvor

Manchester United: de Gea - Wan-Bissaka, Martinez, Varane, Malacia - Casemiro, Sabitzer - Antony, Fernandes, Sancho - Martial.

Sevilla: Bounou – Montiel, Nianzou, Marcao, Acuna – Fernando, Gudelj - Ocampos, Rakitic, Oliver Torres - Lamela.