Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Borgmästarens stora eufori efter Sarpsborgs skräll i MFF:s EL-grupp: "Det går emot naturlagarna"

Europa League

Sarpsborg skrällde i Malmö FF:s Europa League-grupp och slog storsatsande Genk med 3-1.
Då var borgmästaren Sindre Martinsen-Evje i extas.
- Det måste vara något av det största som har skett i den här staden! Det är svårt att inte fälla några glädjetårar i det här ögonblicket, säger han till VG.

Foto: Bildbyrån

Sarpsborg gör sin första säsong någonsin i Europa-spelet. I premiären blev det förlust mot Besiktas borta. I den andra matchen tog man emot storsatsande Genk, som besegrade Malmö FF klart i den första omgången.

Då stod Sarpsborg för en riktig skräll och vann med 3-1 efter dubbla mål av Patrick Mortensen. Segern var alltså den första någonsin för klubben i Europa League.

Efter vinsten var stadens borgmästare Sindre Martinsen-Evje, fullkomligt lyrisk.

- Det måste vara något av det största som har skett i den här staden! Jag kommer i alla fall inte på något i den nyare historien som matchar detta, säger borgmästaren till VG.

Annons

Sarpsborgs kommun har drygt 55 000 invånare, och klubben Sarpsborg 08 har bara funnits sedan 2008.

- Sarpsborg är en arbetarstad, och en stad som är ganska liten i de stora europeiska sammanhangen. Det klubben har gjort är nästan helt utan motstycke. Det är nästan emot naturlagarna att en klubb som Sarpsborg - baserad på frivillighet och godhet - hävdar sig bland de stora kapitalisterna ute i Europa, säger Sindre Martinsen-Evje.

- Det är magiskt! Vad ska jag säga? Håren reser sig på armarna och det är svårt att inte bli rörd och fälla några glädjetårar i detta ögonblick.

Sarpsborgs och Malmö FF:s tvåmålssegrar gör att alla lag i gruppen står på tre poäng, och samma målskillnad, efter två matcher.

I nästa omgång tar Sarpsborg emot Malmö FF.

Grupp I

# Lag S V O F +/− P
Publicerad 2018-10-05 kl 08:33

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto