Brorsson fult tacklad av Quaresma - som fick rött kort: ”Jag trodde att det värsta hade hänt”

ISTANBUL. Ricardo Quaresma stämplade Franz Brorsson fult på benet, i en tackling som hade kunnat sluta mycket värre än de skrapsåren som Brorsson fick.
- Det var lite chock i början, men sedan kände jag ”detta kommer att gå”, sa Brorsson efter matchen.

Se Quaresmas fula satsning i Sporten i spelaren ovan.

Malmö FF hade ledningen med 0-1 i den 65:e minuten och hade en stund tidigare bytt in Franz Brorsson. Besiktas var allt mer frustrerat, då en förlust gjorde att de blev utslagna, och i frustrationen slängde storstjärnan Ricardo Quaresma fram dobbarna mot Franz Brorssons ben.

Quaresma fick ett solklart rött kort, och som tur väl var så undvek Brorsson en allvarlig skada. Efter matchen kom Brorsson ut till den mixade zonen med lite blod och märken på benet, men inget mer än så.

- Själva smällen var rätt otäck. Jag trodde att det värsta hade hänt. Det var lite chock i början, men sedan kände jag ”detta kommer att gå”. Det är bara ut att känna igen. Lite skrapsår och sånt hör till fotbollen

- Jag har bra läkkött, så det läker snabbt.

Brorsson hade kommit in tio minuter tidigare, och det fanns även en chans att han skulle ha startat. Rasmus Bengtsson och Behrang Safari hade båda precis återhämtat sig från sjukdom, och Safari färdades till och med på egen hand till matchen för att inte riskera något för resten av laget.

Att Brorsson skulle bytas in var därför troligt.

- Det var stor sannolikhet. Uwe (Rösler) pratade innan matchen och sa att Safari förmodligen inte kommer att hålla i 90 minuter, i och med att han har varit krasslig.

- Jag var förberedd att jag skulle komma in i andra halvlek, men inte så tidigt kanske. Det var bara att köra, trots att det var ett tag sedan jag spelade 90 minuter. Mycket luftdueller, vilket passar mig bra.

MFF fortsatte att hålla nollan i matchen mot Besiktas, och vann efter att Marcus Antonsson gjort det enda målet tidigt i första halvlek. De är därmed klara för sextondelsfinal i Europa League, där lottningen sker på måndag.

Publicerad 2018-12-13 kl 23:23