Europa League

Andreas Linde fick så när hålla nollan.
Och Magnus Wolff Eikrem hittade nätmaskorna.
Molde? Norrmännen är på väg att ta sig vidare till EL-slutspelet.

Tidigare Malmö FF-spelaren Magnus Wolff Eikrem gav Molde ledningen i mötet med Dundalk efter halvtimmen spelad. 30-åringen nådde högst på ett inlägg och det var 1-0 för hemmalaget. Innan första halvlek var slut utökade norrmännen ledningen till 2-0 genom Ohi Anthony Omoijuanfo.

I andra halvlek gjorde Martin Ellingsen sedan 3-0 för Molde, på hörna från Eikrem. Gästerna reducerade därefter på stopptid och mötet slutade således 3-1.

Molde har nu ett väldigt fint läge att ta sig vidare från gruppen. Norrmännen är tvåa i gruppen (Arsenal har vunnit samtliga) och är tre poäng före Rapid Wien. Vilka Molde ställs mot i den sista omgången? Rapid Wien borta. I Europa League-gruppspelet går inbördes möten före målskillnad och när Molde tog emot Rapid Wien tidigare i år vann norrmännen med 1-0.