AEK Aten skrällde borta mot Brighton.
Grekerna kan tacka Niclas Eliasson för det.

Niclas Eliasson.

Brighton är en av favoriterna att vinna Europa League den här säsongen. Därmed var det en rejäl smocka som Roberto De Zerbi och hans mannar åkte på i premiären när AEK Aten gästade Falmer Stadium.

Den grekiska storklubben tog ledningen två gånger om, men Brighton lyckades kvittera båda gångerna genom João Pedro. I slutminuterna avgjordes dock matchen.

Huvudrollsinnehavare? Inbytte Niclas Eliasson.

I 84:e minuten bröt svensken nämligen in i Brightons straffområde och serverade lagkamraten Ezequiel Ponce, som ensam framför mål fastställde slutresultatet till 2-3. Den förre IFK Norrköping- och AIK-yttern hade då bara varit på planen i fem minuter. Och assisten var hans tredje för säsongen.

En lyckad start på Europa-äventyret för Eliasson och hans AEK Aten, och en skalp som kan visa sig vara välbehövlig i slutändan. Övriga lag i gruppen är nämligen Ajax och Marseille.