Gyökeres är nu bäst i världen. Hans 39:e poäng för säsongen gjordes mot Young Boys - och han klev därmed förbi Mbappé i antal gjorda poäng under säsongen 2023/2024.
Matchen?
Sporting vann relativt komfortabelt med 3-1.

LÄS ÄVEN: Nilsson målskytt för Union SG

På torsdagskvällen tog Young Boys emot Sporting på Stade de Suisse i den första av två play off-matcher till Europa Leagues slutspel.

Viktor Gyökeres startade matchen för Sporting. Inför mötet hade han gjort tre mål och en assist i Europa League.

Gyökeres var tidigt inblandad i matchen. Efter bara fem minuter hade han skapat två lägen för Sporting.

Det var dock Young Boys som hade matchens första heta läge. Men Antonio Adan stod för en vass reflexräddning när Young Boys kom högst på en hörna.

Gyökeres var nära mål än en gång i matchminut 20 - men träffade yttersidan av målet.

I matchminut 31 kom ledningsmålet för Sporting. Edwards slog in ett inlägg mot Gyökeres, men innan bollen gick fram till svensken fick Auréle Amenda en fot på bollen - och den gick in i eget mål. Ett snöpligt självmål krävdes alltså för att Sporting skulle ta ledningen.

Sporting tryckte på för en utökning och i matchminut 39 fick de utdelning. Edwards sprang sig fri, men blev fälld av målvakten och domaren blåste straff. Gyökeres klev fram - och gjorde inga misstag. Bollen satt stenhårt i målvaktens högra hörn.

Det var Gyökeres fjärde mål i Europa League denna säsongen, och hans 39:e poäng totalt i alla turneringar. Målet innebar att han klev om Mbappé i antal poäng denna säsongen - och blev därmed den spelaren som gjort flest poäng i världens toppligor hittils säsongen 2023/2024.

Reduceringen kom dock direkt. Young Boys spelade upp bollen snabbt efter avspark och till slut kunde Filip Ugrinic dunka in 2-1 med vänstern via målvakten. Han fick dock en smäll i samband med målet och byttes ut efter halvtidsvilan.

Young Boys jagade - och fick i slutet en boll i nät. Men målet dömdes bort för offside och 2-1 stod sig tills domaren blåste av halvleken.

Det dröjde inte länge innan Sporting utökade i den andra halvleken. Sporting fick frispark och på inspelet kunde Inacio nicka in 3-1, tämligen omarkerad.

I den 74:e matchminuten hade Gyökeres spelat klart. Han blev utbytt, och Geny Catamo klev in istället.

Young Boys jagade en reducering, och i minut 87 fick de in bollen i nät. Målet dömdes dock bort för offside, och någon minut seanare blev det än tyngre för Young Boys. Camara åkte på sitt andra gula kort och blev därmed utvisad.

Det var spiken i kistan för Young Boys. Matchen slutade 3-1 till Sporting, som därmed åker hem till Lissabon med en klar fördel inför returmötet nästa vecka.

- Vi är närmare åttondelsfinalen. Vi har en tvåmålsledning, men det är långt ifrån avgjort. Men vi är på god väg, sa Sportings tränare Rúben Amorim efter matchen enligt A Bola.

Young Boys: Von Ballmoos - Blum, Camara, Amenda, Hadjam - Lakomy, Lauper, Urginic - Colley. Itten, Mvuka.

Sporting: Adan - Goncalo Inacio, Reis, Quaresma - Santos, Braganca, Hjulmand, Esgaio - Goncalves, Gyökeres, Edwards.