Köpenhamn klart för slutspel - Olsen höll nollan

Europa League

FC Köpenhamn är klart för slutspel i Europa League. Under torsdagen besegrade de moldaviska Sheriff Tiraspol med 2-0.

Landslagsmålvakten tog plats i Köpenhamns mål när laget ställde upp inför sista gruppspelsmatchen i Europa League mot Sheriff Tiraspol.

Det var en mållös första halvlek som inte var något att hänga i granen. Andra halvlek blev desto mer intressant. Köpenhamn gjorde två snabba mål tio minuter in i andra halvlek. Robin Olsen höll tätt bakåt hela matchen och Köpenhamn kunde därmed säkerställa sin slutspelsplats i sextondelsfinalen.

Bortalaget hade det tungt sista tjugo minuterna. Jairo de Macedo blev utvisad med ett rött kort direkt och minuter senare missade Ziguy Badibanga en straff.

Båda lagen slutade på nio poäng i gruppen, men Köpenhamn knep andraplatsen och är där med vidare till slutspelet (då lagen spelade 0-0 i förra mötet).

Med på Köpenhamns bänk satt Pierre Bengtsson. Det blev inget spel för svensken i matchen.