Missräkning för "La Real" - riskerar nu att missa avancemang

Europa League

Bara 2-2 hemma mot Rijeka.
Nu riskerar Real Sociedad att missa avancemang i Europa League.

Alexander Isak fick matchens första riktiga chans i den elfte minuten. David Silva serverade svensken som fick ett jätteläge, men anfallarens avslut var svagt och räddades av gästernas målvakt.

Isak hade ytterligare tre lägen att spräcka nollan för "La Real", men lyckades inte. I stället var det Rijeka som tog ledningen på hörna efter 37 minuters spel genom Darko Velkovski.

Isak fick därefter lämnade planen till förmån för Jon Bautista dryga kvarten in på den andra halvleken. Elva minuter senare kvitterade samme Bautista för ”La Real” när han vände runt och skickade in 1-1.

Glädjen i hemmalaget blev dock kortvarig då Rijeka, i samband med en hörna, återtog ledningen ett par minuter efter Sociedads kvittering.

Sociedad kom dock tillbaka igen och kvitterade sex minuter efter gästernas 2-1. Målskytt? Nacho Monreal.

Det oavgjorda resultatet gör att Real Sociedad nu riskerar att missa EL-slutspelet. "La Real" är tvåa i gruppen med en match kvar att spela, två poäng bakom Napoli som toppar gruppen, där Real Sociedad ställs mot italienarna borta i den sista omgången. AZ, med Jesper Karlsson i laget, är trea i gruppen men har samma poäng som spanjorerna. AZ ställs i sin tur mot Rijeka borta i den sista matchen. Rijeka står i sin tur på en poäng.

Sociedad: Remiro - Zaldúa, Zubeldia, Le Normand, Monreal - Januzaj, Zubimendi, Merino, David Silva - Oyarzabal, Isak

Rijeka: Nevistic - Velkoski, Galovic, Stefulj - Tomecak, Halilovic, Capan, Loncar, Menalo - Muric, Andrijasevic