TV: Östersund tappade seger i slutminuterna: "Riktigt besviken"

Östersund var på väg mot tredje raka segern i Europa League.
Men en sen kvittering av Inaki Williams räddade 2-2 för Athletic Bilbao.
- Jag är riktigt besviken, säger Curtis Edwards till TV4.

Se höjdpunkterna från matchen i Sporten i spelaren ovan.

Efter 2-0 mot Zorja borta och 1-0 hemma mot Hertha väntade det på förhand kanske svåraste testet hittills för Östersund i Europa League - Athletic Bilbao. Då imponerade ÖFK med ett stort övertag i chanser, men fick ändå nöja sig med en poäng.

Redan efter tre minuter fick Saman Ghoddos ett vasst läge till höger i straffområdet. Avslutet var tungt, men gästernas målvakt Iago Herrerin kunde rädda.

Fem minuter senare var det nära igen när Ken Sema utmanade och slog ett utsökt inlägg till Curtis Edwards. Herrerin var bra med igen och avstyrde avslutet från nära håll.

Trots ÖFK:s fina start var det gästerna som tog ledningen. Målvakten Aly Keita fick bollen för långt ifrån sig efter en hemåtpass, halkade, och lämnade öppet mål för Aritz Aduriz som kunde rulla in 1-0.

Östersund fortsatte att trycka på framåt och skapade lägen. Efter halvtimmens spel fick Curtis Edwards ett friläge, men avslutade över.

Tio minuter senare var det Alhaji Geros tur att missa. Anfallaren fick ett kanonläge med pannan från någon meter men missade målet.

Målet skulle istället komma i inledningen på den andra halvleken. Efter ett skott av Dennis Widgren släppte Herrerin som Saman Ghoddos först högg på och Gero till slut kunde trycka in till 1-1.

Lägena fortsatte att komma för hemmalaget. Ken Sema avslutade först med ett tungt skott tio minuter in i andra. På den efterföljande hörnan blev Tom Pettersson helt ren framför målvakten men fick inte alls till avslutet.

Men i den 64:e minuten skulle Östersund ta ledningen. Curtis Edwards slog till på volley på Saman Ghoddos inlägg och satte 2-1 i ena hörnet.

- Det var ett bra avslut. Jag var skyldig laget och fansen det, de ropade fortfarande mitt namn efter missen i första halvlek så det var skönt att ge något tillbaka, säger Edwards efter matchen till TV4.

Athletic Bilbao höjde sig mot slutet av matchen. Markel Susaeta blev friställd med Aly Keita fem minuter från slutet och målvakten stod då för en stark räddning. Kvitteringen kom istället i den 89:e minuten när inhopparen Inaki Williams skickade in 2-2.

Matchen slutade 2-2 efter den sena kvitteringen.

- Jag är besviken och arg på mig själv för att jag inte gjorde mål tidigare i första halvlek. Jag är bara riktigt besviken, säger Curtis Edwards.

Borde ni ha vunnit?
- Det tycker jag. Med det vi skapade och det de skapade så borde vi ha vunnit.

Tom Pettersson:

- Jävligt besviken.

- Jag tycker att vi spelar bättre än vad de gör. De kvitterar sent, vi har lägen att döda matchen innan men lyckas inte med det. Det är tungt.

Trots det sena tappet så har Östersund ett mycket bra läge i gruppen med sju poäng och ledning. Zorja slog Hertha i den andra matchen i grupp J och är en poäng bakom ÖFK. Ner till Athletic Bilbao är det fem poäng för jämtarna och till Hertha sex poäng.

Krysset mot Athletic innebär också att Östersund kan inkassera 120 000 euro, motsvarande cirka 1,1 miljoner kronor i prispengar. Det kan adderas till de cirka 25 miljoner man redan fått i och med avancemanget till gruppspelet, plus 7 miljoner för segrarna mot Zorja och Hertha.

Lagens startelvor:

Östersund:  Keita - Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson - Edwards, Nouri, Bachirou, Widgren - Ghoddos, Gero, Sema.

Bilbao: Herrerin - Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Iturraspe, Vesga - Susaeta, Garcia, Cordoba - Aduriz.