TV: Lacazette hjälte mot Valencia - Arsenal med bra läge att nå Europa League-final

Arsenal vände underläge till seger mot Valencia.
Detta efter att lagets anfallsduo levererade igen.
- Vi vill vinna Europa League för att gå direkt till Champions League, säger Alexandre Lacazette enligt BBC.

Arsenal tog i kväll emot Valencia i första semifinalmötet hemma på Emirates Stadium i Europa League. Till en början var Londonklubben pressad, men sedan löste det sig efter ny leverans av lagets offensiva stjärnduo.

Valencia hade inledningsvis gott om chanser för ett ledningsmål. Argentinske backen Ezequiel Garay fick först ett jätteläge från nära håll efter frispark, men missade öppet mål, då han i stället fick se bollen gå över ribban. I stället tog laget ledningen någon minut senare efter hörna. Rodrigo Moreno nickade vidare bollen till Mouctar Diakhaby och fransmannen knoppade in bollen i mål till 1-0.

- Vi visste att de är bra på fasta situationer och vi måste vara försiktiga i returen, men laget visade bra karaktär och svarade upp bra, så det är en bra grej vi kan ta med oss från i kväll, säger Alexandre Lacazette enligt BBC.

Underläget varade nämligen inte länge. Alexandre Lacazette startade i mitten av första halvlek en omställning genom att slå en djupledsboll till Pierre-Emerick Aubameyang. Anfallaren tog sig in i straffområdet för att sedan hålla i bollen, locka ut Neto från målgården och frispela Lacazette till en kvittering och 1-1.

Arsenal fortsatte därefter att trycka på framåt och i den 26:e minuten fullbordade Lacazette vändningen genom att bli tvåmålsskytt. Anfallaren nådde högst på ett inlägg vid bortre stolpen av Granit Xhaka och nickade in bollen i mål till 2-1.

Londonklubben hade även i andra halvlek chanser för fler mål, då Lacazette bland annat missade ett bra läge från nära håll i mitten av andra halvlek. I slutändan fick i stället fransmannens anfallskollega Aubameyang fira på övertid, då han tryckte in 3-1 från nära håll efter inspel i straffområdet.

- Vi vet att det kommer bli tufft (i Valencia), så ju fler mål desto bättre för oss. Jag hade två chnaser till där jag hade kunnat göra det bättre, men som tur var gjorde Aubameyang ett tredje mål, säger Lacazette.

Arsenal kopplade därmed grepp om en finalplats och har ett bra läge inför returen den 9 maj mot Valencia på bortaplan i Spanien.

- Vi vill vinna Europa League för att gå direkt till Champions League, men även för att vinna titeln. Vi vill också sluta bland de fyra bästa i Premier League och om vi går till Baku (platsen där Europa League-finalen spelas), så kommer det att bli speciellt.

Arsenal: Cech - Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny - Maitland-Niles, Guendouzi, Xhaka, Kolasinac - Özil - Lacazette, Aubameyang.

Valencia: Neto, Diakhaby, Garay, Paulista, Roncaglia, Piccini, Soler, Parejo, Gaya, Rodrigo, Guedes.