Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE

TV: Mourinho: "Ett mänskligt beslut att ta tillbaka Schweinsteiger"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Efter att ha varit utfryst under en tid i Manchester United är Bastian Schweinsteiger nu tillbaka i träning med A-laget.
- Det var ett mänskligt och ett professionellt beslut att ta tillbaka honom, säger Uniteds tränare José Mourinho.

Bastian Schweinsteiger har haft det tufft i Manchester United sedan José Mourinho kom in som ny tränare inför årets säsong. I år har det inte blivit en enda A-lagsmatch för tysken, som varit nedflyttad till reserverna och bitvis stoppad från att träna med laget.

Nu ser Schweinsteigers ökenvandring utanför A-laget dock ut att vara slut.

- Schweinsteiger är tillbaka. Vi tog det beslutet förra torsdagen. Vi informerade honom i fredags och han anslöt till laget i måndags, säger Uniteds tränare José Mourinho på presskonferensen inför kvällens Europa League-möte med Fenerbahce, och trycker också på att United behöver fler spelare på träningarna för att kunna träna på de taktiska bitarna.

Schweinsteigers senaste tävlingsmatch på A-lagsnivå var EM-semifinalen mot Franrkike i somras.

- Bastian jobbade proffsigt med fystränaren. Det var ett mänskligt och ett professionellt beslut att ta tillbaka honom till laget. Han kommer att vara mycket bättre förberedd och i mycket bättre skick. Om hans framtida beslut blir att lämna klubben kommer han att vara mycket bättre förberedd att gå in i matchspel igen. Om han stannar hos oss blir han ett till alternativ, säger Mourinho.

Se hela presskonferensen med Mourinho i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-03 kl 10:08

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER