Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

EUROPA LEAGUE
46v

TV: Mourinho: "Ett mänskligt beslut att ta tillbaka Schweinsteiger"

Foto: SCANPIX

Försök igen

Efter att ha varit utfryst under en tid i Manchester United är Bastian Schweinsteiger nu tillbaka i träning med A-laget.
- Det var ett mänskligt och ett professionellt beslut att ta tillbaka honom, säger Uniteds tränare José Mourinho.

Bastian Schweinsteiger har haft det tufft i Manchester United sedan José Mourinho kom in som ny tränare inför årets säsong. I år har det inte blivit en enda A-lagsmatch för tysken, som varit nedflyttad till reserverna och bitvis stoppad från att träna med laget.

Nu ser Schweinsteigers ökenvandring utanför A-laget dock ut att vara slut.

- Schweinsteiger är tillbaka. Vi tog det beslutet förra torsdagen. Vi informerade honom i fredags och han anslöt till laget i måndags, säger Uniteds tränare José Mourinho på presskonferensen inför kvällens Europa League-möte med Fenerbahce, och trycker också på att United behöver fler spelare på träningarna för att kunna träna på de taktiska bitarna.

Schweinsteigers senaste tävlingsmatch på A-lagsnivå var EM-semifinalen mot Franrkike i somras.

- Bastian jobbade proffsigt med fystränaren. Det var ett mänskligt och ett professionellt beslut att ta tillbaka honom till laget. Han kommer att vara mycket bättre förberedd och i mycket bättre skick. Om hans framtida beslut blir att lämna klubben kommer han att vara mycket bättre förberedd att gå in i matchspel igen. Om han stannar hos oss blir han ett till alternativ, säger Mourinho.

Se hela presskonferensen med Mourinho i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-03 kl 10:08
EUROPA LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER