TV: Östersund överkört av Arsenal - blytungt läge inför returen

Östersund blev överkört av Arsenal med 3-0 på Jämtkraft Arena.
Laget hade inte mycket att sätta emot och får nu en tuff uppgift att vända på det resultatet i returen på Emirates Stadium.
- De är ett bättre fotbollslag än vi och det fick de visa lite för mycket, säger ÖFK:s Tom Pettersson efter matchen.

Se Nyheterna med målen och det hetaste från matchen i spelaren.

Östersund blev från matchens första minut tillbakatryckt av Arsenal i den första sextondelsfinalen i Europa League. Saman Ghoddos tog i den sjätte minuten en djupledslöpning längs vänsterkanten till hemmafansens stora förtjusning, men skapade inget nämnvärt. Det var lite den typen av prestationer som ÖFK-fansen fick glädjas åt.

Östersund var redan i den tolfte minuten nära att hamna i ett tidigt underläge, när Papagiannopoulus räddade ett skott framför öppet mål. En minut senare visade sig räddningen vara förgäves, då Nacho Monreal utnyttjade, en till synes enkel retur av Keita, och sköt 1-0 från nära håll i straffområdet till bortalaget.

Det dröjde heller inte länge förrän Östersund tappade in ytterligare en boll i eget mål. Hemmalaget försökte spela sig ur en svår situation i eget straffområde, men spelade bort bollen, vilket gjorde att Mchitarjan kunde slå in bollen hårt framför mål via Papagiannopoulus ena arm och in i mål till 2-0.

Östersund stack kort efter det insläppta målet upp offensivt till lagets första heta chans i matchen. Saman Ghoddos tog avslut utifrån, men fick se Ospina peta bollen över ribban till hörna.

Potter gjorde i halvtid ett dubbelbyte, där Jamie Hopcutt ersatte Alhaji Gero i anfallet, samtidigt som Tesfaldet Teke klev in på innermittfältet i stället för lagkaptenen Brwa Nouri, som tidigare haft problem med ljumskarna.

Men det var Arsenals stjärnduo Özil och Mchitarjan som levererade efter halvtid. Mchitarjan hittade in till Özil i straffområdet, som sköt via Keita till 3-0.

Östersund fick däremot på övertid en chans att få till ett hyggligt resultat inför reutren. Laget tilldelades straff, men i ordinarie straffskytten Nouris frånvaro, så klev Tom Pettersson fram och brände straffen.

Östersund får därmed en tuff uppgift i nästa veckas retur i London. Laget behöver vinna med 3-0 eller mer för att ta matchen till förlängning eller gå vidare till åttondelsfinal i turneringen.

- Man vill säga att det var en kul match att spela, men just nu känns det inte så jävla roligt. De spelade ut oss i första och fick några mål. De visade att de var extremt skickliga och vi fick inte till det i första halvlek, säger ÖFK:s Tom Pettersson efter matchen.

- De är extremt bra på små ytor och överbelastar. Vi fick inte riktigt tag i bollen. Det var jävligt jobbigt.

- De gick ut i full fart och visade att de är bättre fotbollsspelare än vad vi är. De trillade runt med bollen och fick tillbaka den ganska enkelt. Vi blev tillbakatryckta, och då blev det ganska svårt att komma ur det. De är ju ett bättre fotbollslag än vi, och det fick de visa lite för mycket i början.

Pettersson grämer sig över sin straffmiss på stopptid.