Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA LEAGUE

TV: Polisen: "Om man har tänkt gå ska man självklart göra det"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Europa skakas av ett nytt terrordåd.
Men Europa League-mötet i Stockholm ska inte påverkas, enligt polisen.
- Om man har tänkt att gå ska man självklart göra det, säger polismästaren Erik Widstrand i Nyhetsmorgon.

Det var sent under måndagskvällen som det kom rapporter om att en detonation ägt rum, strax efter att Ariana Grande genomfört en konsert, i Manchester. I skrivande stund har 22 människor omkommit och över 50 vårdas fortsatt på sjukhus.

Manchester United spelar under morgondagen final av Europa League då man ställs mot Ajax på Friends Arena. I svallvågorna av terrorattentatet hamnar fokus av förklarliga skäl på myndigheter och arrangör i Sverige.

Under tisdagsmorgonen fanns polismästaren Erik Widstrand med i TV4:s Nyhetsmorgon och han gav då sin bild av säkerhetsläget.

- Vi har haft ett planeringsarbete inför den här matchen som pågått i stort sett ett år, där vi tagit in erfarenheter från andra länder, vi har tagit in det som hände i Manchester i går som ett tänkbart scenario. Vi har gjort de förberedelser vi tycker att vi kan göra i förhållande till den matchen som spelas i morgon, säger Widstrand.

-  Det är ett antal olika saker som vi kan tänka oss skulle kunna hända, jag kan så klart inte gå in på specifikt vilka, men vi har till exempel tagit höjd för en terrorhändelse och det är självklart. Vi hade ju händelsen på Drottninggatan för bara några veckor sedan.

Enligt Widstrand bör man som biljettinnehavare till matchen inte agera annorlunda än vad man skulle gjort innan dådet i Manchester.

- Som jag ser det finns det just nu inget som förändrar hotbilden kring matchen. Om man har tänkt att gå ska man självklart göra det. Det är viktigt att vi inte låter oss påverkas av terror eller andra händelser utan försöker leva livet som vanligt.

Även Niklas Bodell på Svenska Fotbollförbundet, säger att det just nu inte finns någon anledning att resonera annorlunda kring det säkerhetsarbete man redan planerat och genomfört.

- Inte i nuläget. Det är så väldigt många obekräftade uppgifter nu och vi har inte anledning att fatta några andra beslut än de vi redan har fattat gällande vårt säkerhetsarbete. Vi är väldigt trygga med det så här långt och vi har en ständigt pågående dialog med både polisen och med Uefa som är väldigt konstruktiv. Just nu vill vi bara avvakta den fortsatta händelseutvecklingen, säger han till Fotbollskanalen.

Lyssna på intervjun med polismästare Erik Widstrand i klippet!

Publicerad 2017-05-23 kl 11:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons