Europa Conference League

Häcken blev utklassat av skotska Aberdeen och föll med hela 1-5 på bortaplan.
Därmed är Häckens chanser till avancemang i princip borta inför hemmareturen.

Häcken gick in i kvalet till Europa Conference League under torsdagen när man ställdes mot skotska Aberdeen på bortaplan.

Aberdeen tog ledningen efter knappa halvtimmen när mittbacken Andrew Considine nickade in 1-0 på en vänsterhörna.

Kort före paus orsakade Leo Bengtsson straff när han sparkade ner en motståndare inne i straffområdet. Lewis Ferguson stegade fram och var säker från straffpunkten fram till 2-0.

Åtta minuter in i andra halvlek blev Ferguson tvåmålsskytt när han dunkade dit ett distansskott bakom Peter Abrahamsson i Häcken-målet. Då såg det mörkt ut för gästerna från Hisingen.

Alexander Jeremejeff gav dock Häcken visst hopp när han vek in från vänster och knorrade in reduceringen till 3-1 med knappa timmen spelad.

Sju minuter före full tid kom dock det blytunga 4-1-målet för Aberdeen när Christian Ramirez glidtacklade in bollen i mål från nära håll. På tilläggstid var det rullgardinerna ned för Häcken när Connor McLennan skickade in 5-1 i nättaket.

Ett resultat som gör det i princip omöjligt för Häcken att vända och ta sig vidare från dubbelmötet. Returen spelas på Bravida Arena nästa torsdag, den 29 juli, med start 18:30.

Publicerad 2021-07-22 kl 22:40