Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Agnelli fortsätter visa stöd till Super League - och varnar publiken: "Premier League köper allt"

Europa

Andrea Agnelli fortsätter att visa stöd till Super League-projektet.
Nu skickar han ut en varning.
- Vi riskerar att ha superliga i Premier League hela säsongen, säger Juventus-presidenten enligt Tuttosport.

Foto: Bildbyrån

Andrea Agnelli.

Det var i slutet av april förra året som tolv storklubbar kommunicerade att de hade kommit överens om att bilda en superliga vid namn "Super League". Kritikstormen som följde var massiv och Uefa hotade med att klubbarna skulle bli utslängda från alla tävlingar i Europa. Majoriteten av klubbarna valde då att lämna projektet, som nu är lagt på is.

Men idén om Super League lever vidare. Bland annat har Real Madrid, Barcelona och Juventus inte tagit avstånd från planerna och nyligen rapporterade The Telegraph att trion planerar att lansera en 2.0-version av projektet med ett par större förändringar.

ANNONS

Andrea Agnelli, Juventus president, fortsätter att visa sitt fulla stöd till idén om Super League. I en intervju med Tuttosport fick han en fråga om årets Champions League och passade då på att skicka ut en varning.

- Vi såg en fin semifinal mellan Manchester City och Real Madrid, men Premier League har en omsättning på 4,2 miljarder euro (motsvarande drygt 43 miljarder kronor) om året och kommer att attrahera alla de bästa spelarna, säger Agnelli enligt Tuttosport.

- Faktum är att Super League redan är här: vi riskerar att ha en i Premier League hela säsongen och en mellan mars och maj (när det är kvartsfinaler, semifinaler och final i Champions League, reds. anm).

Milan, Inter, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham var övriga klubbar som stöttade det initiala Super League-projektet.

ANNONS
Publicerad 2022-04-29 kl 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto