Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Ballon d'Or även till damspelare: "Ett steg mot mer jämlikhet"

Europa

France Football har länge delat ut Ballon d'Or ut till den bästa herrspelaren.
Med start i år får även damerna samma pris.
- Jag har alltid velat se en kvinna vinna detta prestigefyllda pris, säger Marta till tidningen.

Foto: Bildbyrån.

Ballon d'Or har delats ut tilll världens bästa manliga sedan år 1956. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi och Ronaldinho har alla fått priset. Men en kvinna har aldrig tilldelats utmärkelsen – men det kommer nu att ändras.

Tidningen France Football, som ansvarar för priset, bekräftar att man fått ett tillskott i "Ballon d’Or"-familjen och att priset i år även kommer att tilldelas en kvinnlig spelare.

- Det är ett steg mot mer jämlikhet att se en sådan utmärkelse av den digniteten delas ut även till damspelare, säger Marta till France Football.

Vem som kommer att få priset återstår att se. De nominerade kommer att tillkännages 8 oktober och utmärkelsen delas ut 3 december.

ANNONS

Mellan 2010 och 2015 delade Fifa och France Football tillsammans ut Fifa Ballon d'Or. Men för tre år sedan så styckades priset i två olika utmärkelser. Fifa började då dela ut Fifa The Best Player medan France Football tog ansvaret för Ballon d'Or.

Publicerad 2018-09-24 kl 15:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto