Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EUROPA

Matchfixarliga i Östeuropa sprängd: "Inte förvånande om det finns kopplingar till Sverige"

Foto: Bildbyrån

En matchfixarliga i Östeuropa har sprängts av internationell polis och elva personer har gripits, det meddelar Europol.
- I det material som vi hittills kommunicerat finns Sverige inte omnämnt, men det skulle inte vara förvånande om det finns kopplingar till Sverige, säger en talesperson för Europol till DN.

Slovensk polis, med hjälp av kroatisk polis och den europeiska polismyndigheten Europol slog i veckan till mot en matchfixarliga och grep elva personer, det meddelar Europol i ett pressmeddelande. Personerna misstänks ingå i ett nätverk som ligger bakom fixade matcher i främst Serbien, Makedonien och Tjeckien. Men fler länder kan vara drabbade.

- I det material som vi hittills kommunicerat finns Sverige inte omnämnt, men det skulle inte vara förvånande om det finns kopplingar till Sverige, säger en talesperson för Europol till DN.

Polisen har enligt DN spanat på ligan sedan i mars. Nu har man beslagtagit datorer och mobiltelefoner som ger en inblick i verksamheten bakom matchfixandet.

- Den här internationella utredningen har visat på den sofistikerade nivå som vissa kriminella nätverk som är involverade i idrottskorruption uppnått. De använder nya tillvägagångssätt för att göra stora vinster och investerar även pengar som kommer från annan kriminell verksamhet, säger Sergio D'Orsi, specialist på idrottsrelaterad brottslighet vid Europol.

Publicerad 2017-12-19 kl 19:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons