Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Statistik visar: Manchester United får flest straffar med sig

Premier League

Manchester United har fått flest straffar i Europas topp fem-ligor sedan säsongen 2018-19.
Det visar fotbollsinstitutet CIES senaste studie.

Foto: Bildbyrån.

Fotbollsinstitutet CIES har i sin senaste undersökning tittat på vilka lag i Europa som fått flest straffar med sig sedan början av säsongen 2018-19. För att kvalificera sig till det undersökta urvalet måste en klubb ha spelat minst en säsong i Europas 31 högsta ligor under perioden 2018-2022 - och det är två lag som står ut.

Till att börja med är det Röda Stjärnan som toppar den totala listan, då de under urvalsperioden fått en straff med sig var 229:e minut. Om man sedan ser till Europas topp fem-ligor är det Manchester United som fått flest straffar med sig, då de fått en straff med sig var 299:e minut.

ANNONS

United är följt av Paris Saint-Germain som fått en straff var 305:e minut, Lazio och Inter var 315:e minut, Real Sociedad var 374:e minut och slutligen Borussia Mönchengladbach och RB Leipzig var 397:e minut.

När det kommer till vilket lag som konverterat sina straffar bäst står Real Madrid ut då de gjort mål på samtliga av sina 24 straffar under urvalsperioden, medan Montpellier är sämst då de endast konverterat åtta av sina 15 straffar - vilket motsvarar 40 procent.

Sett till alla straffar i urvalet så konverterades 78,6 procent.

Publicerad 2022-01-17 kl 18:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto