Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Watsons glädje efter Ilicics ankomst: "Häftigt"

Europa

Max Watson har fått en ny lagkamrat:
Stjärnan Josip Ilicic.
- En prestigevärvning för klubben, säger Maribor-svensken till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Nyheten slog ned oväntat i onsdags: Josip Ilicic återvänder till Maribor efter tolv år på vift.

Stjärnan, som knappt spelat det här året på grund av psykisk ohälsa, har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2025.

Och i sin nygamla klubb får den Atalanta-förknippade slovenen en svensk lagkamrat.

Förre Mjällby-backen Max Watson spelar i den regerande mästarklubben.

Han medger att det har varit en hajp kring Ilicics återkomst.

- Det är klart att det har blivit. Jag har inte läst så mycket nyheter och tidningar här nere, men av vad jag förstått så har det varit på gång ett litet tag. Nu när det är klart så kommer det nog att märkas. Om inte till helgen så kommer det att märkas när han är matchredo. Då tror jag att det kan bli lite ståhej, säger den 26-årige svensken till Fotbollskanalen.

Annons

34-årige Ilicic har redan hunnit träna med laget. Vilken form han är i råder det ovisshet kring på grund av frånvaron under våren. Klart är i alla fall att Maribor fått in spets till laget.

- För lagets och klubbens del får det absolut ses som en prestigevärvning, även om han inte kommer hit i matchskick. Vi får en klasspelare som besitter mycket erfarenhet samtidigt som vi har en ganska ung trupp. Jag tror det är jättebra att vi får en sådan här kille som kan guida de yngre, sätta tonen och som kan vara en förebild, säger Watson.

För din del då som har varit i Sverige länge och nu får spela med en så pass stor stjärna, vad känner du kring hans övergång?
- Det är häftigt. Det visar att steget från allsvenskan inte är så långt till att man får spela med sådana här typer av spelare. Det är ingenting jag trodde att jag skulle få göra. Kanske om vi hade tagit steget ut i Europa och då fått möta liknande spelare. Det är kul att få se hur en spelare som spelat på den högsta nivån beter sig och tränar.

Annons

Han kanske tar en startplats...?
- Ja. Kanske. Vi får se, säger Watson och skrattar.

Han kanske är lite mer teknisk än Jacob Bergström, utan att förringa Jacob Bergström.
- (skratt) Absolut. Men Jacob är nog starkare rent styrkemässigt. Det skulle inte förvåna mig.

När Ilicic kommer är tillbaka ute på planen återstår att se. När Watson - som varit borta på grund av en knäligamentskada i nio veckor - är tillbaka i spel är inom kort. Han återgår till full träning på måndag.

Perioden borta från fotbollen beskriver han som delvis tuff.

- Man bröt ihop lite grand när man fick veta att man skulle bli borta ett tag. Sedan var det bara upp med huvudet, fokusera på rehaben och försöka komma tillbaka starkare. Det har ändå gått ganska snabbt. Men man förstår inte riktigt hur bra man har det när man inte är skadad. Man uppskattar det kanske inte tillräckligt mycket då. Det kanske man gör nu när man är tillbaka.

Annons

Samtidigt som Watson varit frånvarande har Maribor gått tungt. Laget missade Europaspel och ligger på fjärde plats i den inhemska ligan. En liga som man vann förra säsongen.

Watson förklarar vad som inte fungerat:

- Det är en mix av många olika saker. Vi hade många kvalitetsspelare som försvann på grund av skador och försäljningar. Sedan har det varit mycket nya spelare in och det behövs alltid lite tid innan man sätter det. Till slut fick tränaren gå precis efter att jag skadade mig. Men nu senaste matcherna har vi spelat bra, gjort mycket mål och börjat klättra i tabellen. Det ser stabilare ut än vad det gjorde i början.

Du är hoppfull?
- Absolut. Det är många matcher kvar och det är mycket som kan hända. Men vi är så klart inte nöjda med inledningen. Man kan bara blicka framåt och förbättra sig dag för dag.

Annons
Publicerad 2022-10-08 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto