Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fifa bekräftar - Saudiarabien enda sökande om VM 2034

Fifa-VM

Saudiarabien ser ut att bli värd för VM 2034.
Fifa bekräftar nu att nationens bud är det enda kvarvarande om att få arrangera mästerskapet. 

Foto: Bildbyrån

Nyligen öppnade budgivningen för VM 2034.

Fifa meddelade då att organisationen endast välkomnar bud från fotbollsförbund från Asien och Oceanien, med hänvisning till organisationens budgivningsregler. Kort därefter skickade Saudiarabien in en formell anmälan om sitt intresse.

- Att arrangera ett VM i Saudiarabien skulle betyda allt för oss, sa saudiska förbundets ordförande Yasser Al Misehal då.

"Över 100" av Fifas medlemsländer har redan stöttat det saudiska budet, påstår nationen, och tidigare under tisdagen meddelade den enda konkurrenten Australien att nationen dragit tillbaka sitt intresse om att få arrangera mästerskapet. 

Annons

"Vi har utforskat möjligheten att lägga bud för att få arrangera FIFA World Cup och - efter att ha tagit alla faktorer i beaktande - har vi nått slutsatsen att inte göra så för mästerskapet 2034", skriver det australienska förbundet på sin hemsida.

"Vi önskar FIFA och den eventuella arrangören av FIFA World Cup 2034 den största framgången för spelets bästa och för alla som älskar vår sport".

Saudiarabiens bud är därmed nu det enda kvarvarande om att få arrangera mästerskapet, något Fifa även bekräftar på sin hemsida.

Därmed talar allt för att Saudiarabien får arrangera VM 2034, även om det ännu inte har tagits ett formellt beslut om det. 

VM 2026 går av stapeln i USA, Mexiko och Kanada. Mästerskapet 2030 arrangeras av Spanien, Portugal och Marocko men matcher kommer även att spelas i Argentina, Uruguay samt Paraguay.

Annons
Publicerad 2023-10-31 kl 17:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto