Fifa-VM

Haiti har aldrig spelat ett VM.
Det blir det ändring på i sommar.
Laget slog Chile och får åka till Nya Zeeland och Australien.

I natt gjorde Chile och Haiti upp om en VM-plats i en av totalt tre playoff-finaler, och det slutade i ett historiskt avancemang.

Haiti tog ledningen precis före paus genom Melchie Daëlle Dumornay och det såg ut att bli matchens enda mål.

I den 98:e minuten satte Melchie Daëlle Dumornay dit 2-0 och sitt andra mål. Chile fick in ett reduceringsmål, men närmare än så kom inte det sydamerikanska laget.

Playoff-finalen slutade 2-1 och Haiti har tagit sig till sitt första VM någonsin.

I och med segern i playoff-final B kommer Haiti att ställas mot Danmark, Kina och England i sommarens mästerskap, som spelas i Nya Zeeland och Australien.

Förutom Haiti är även Portugal klart för VM, efter att ha vunnit en superrysare mot Kamerun med 2-1. Landslaget har lottats in i en grupp med Nederländerna, USA och Vietnam.

Publicerad 2023-02-22 kl 09:07