Rabiot om straffmissen: "Rättvist - skulle inte varit straff"

Fotbolls-VM 2022

England fick straff i slutminuterna i åttondelsfinalen mot Frankrike, men Harry Kane missade.
Rättvist, tycker Adrien Rabiot.
- Det borde inte varit straff, säger fransmannen enligt The Athletic.

0:31

Avbryt
Försök igen

Se straffen i spelaren ovan

Frankrike slog England med 2-1 i den sista åttondelsfinalen på lördagen, efter mycket dramatik. Frankrike tog ledningen efter ett långskott från Aurélien Tchouaméni, men Harry Kane kvitterade på straff i början av andra halvlek. Med tolv minuter kvar av ordinarie tid återtog Frankrike ledningen efter ett nickmål av sin skyttekung Olivier Giroud.

Minuter senare hade Kane chans att bli hjälte, när England blev tilldelat en ny straff, men lagkaptenen sköt högt över.

Efter matchen har flera spelare och före detta spelare riktat stark kritik mot domarteamet. Bland annat var Harry Maguire besviken och arg efter matchen.

Jag kan inte riktigt förklara hans (huvuddomarens) prestation. Antalet beslut de tog fel är faktiskt otroligt. Väldigt dåligt, sa mittbacken enligt Evening Standard.

Kritiken riktades mot bland annat ett beslut om att inte ge Bukayo Saka frispark i momentet innan Frankrikes 1-0-mål.

Men nu får engelsmännen svar på tal från franskt håll. Adrien Rabiot håller inte med om att andra situationen, då Theo Hernandez drog ner Mason Mount, skulle lett till en straff.

- För det första är jag inte säker på att det är straff. Vi har sett hundratals såna handlingar som inte är givna, säger Juventusspelaren enligt The Athletic.

- Jag tycker att domaren var lite på gränsen ibland, men vi ska inte fastna vid det. Visst, när han (Harry Kane) missade var vi glada, det var rättvist för det borde inte varit straff, fortsätter fransmannen.

Frankrike ställs nu mot Marocko i semifinal.

Publicerad 2022-12-11 kl 11:10