Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blatter: "Det förekom inga mutor och ingen korruption"

Fifa

Fifas tidigare president Sepp Blatter är avstängd från all fotbollsverksamhet av organisationens etikkommité.
Själv menar han i en intervju med Expressen att han inte har varit inblandad i mutor eller korruption.
- Det enda de säger är att jag var vårdslös, säger Blatter till tidningen.

Foto: Bildbyrån

Sepp Blatter satt som president för Fifa mellan 1998 och 2015, då han började utredas för misstankar om kriminell vanvård och förskingring av pengar, där han bland annat förde över 17 miljoner kronor till Uefa-presidenten Michel Platini år 2011.

Följden blev att Blatter lämnade presidentposten i Fifa, där han också blev avstängd i åtta år från all fotbollsverksamhet av Fifas etikkommité, ett straff som sedermera sänktes till sex år.

Blatter har även utredds av amerikanska FBI, men menar att han varken är rädd för dem, schweiziska polisen eller Fifas etikkommité när han nu lever i Zürich.

- Fifas etikkommitté stör mig inte. Jag vill störa dem. De borde titta på de här besluten som har utfärdats i min och Platinis riktning. De har i synnerhet exkluderat mutor och korruption från mitt fall. Det förekom inga mutor och ingen korruption. Det enda de säger är att jag var vårdslös, säger han i en intervju med Expressen.

ANNONS

Blatter ger också sin syn på den spridda bilden av Fifa som en korrupt organisation.

- Korruption i Fifa, säger man. Men Fifa är inte korrupt. Människor kanske är korrupta.

- Men Fifa som organisation kan inte identifieras på det sättet. Det var den stora anledningen till att jag tillgängliggjorde mitt mandat. Jag var precis omvald som president. Jag är säker på att jag lugnade ned de amerikanska rättskiparna. Den 27:e maj 2015 sa alla att Fifa var en maffiaorganisation. I efterhand har de sagt att Fifa är ett offer, säger han med hänvisning till det amerikanska justitiedepartementet.

- Du kan fråga dem. Fifa har gått från att anklagas för att vara en maffiaorganisation till att bli offret. Medlemmarna i Fifa, alla som har arresterats eller hamnat i trubbel med de amerikanska myndigheterna, det handlar bara om aktiviteter som har förekommit i deras egna förbund. Inte som medlemmar i Fifa. Sydamerikaner, nordamerikaner, nu en från Asien. Alla deras aktiviteter har varit sammanlänkade med deras kontinentala federationer. Så det är inte en Fifa-gate. Det är en ”confederation-gate”, säger han till Expressen.

ANNONS
Publicerad 2017-07-02 kl 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto