Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Fifa-anställd har flytt Qatar - anklagades för utomäktenskaplig relation

Fifa

En Fifa-anställd kvinna ska ha attackerats i sitt hem i Qatar.
Nu har hon flytt landet – efter anklagelser om en utomäktenskaplig relation med förövaren.
Det gör att hon riskerar upp till sju års fängelse och 100 piskrapp.

Foto: Bildbyrån

I nio år har Paolo Schietekat, som är född i Mexiko, bott i Qatar. Hon började under 2020 arbeta som beteendeekonom för Fifa, inför VM 2022 som ska arrangeras i landet.

Under sommaren 2021 blev Schietekat överfallen i sitt hem, av en manlig bekant. Hon berättar om händelsen för den mexikanska sajten Noticias Telemundo.

- Jag fick blåmärken på revbenen, ryggen, axeln och hela vänster sida av kroppen. Jag var orörlig i cirka 10 minuter, jag kunde inte tro vad som hade hänt mig. Han som attackerade mig ljög och sa att vi hade ett förhållande och trots att jag hade rättsmedicinska bevis som påvisade misshandel trodde de på honom, berättar hon.

ANNONS

När hon anmälde brottet var det alltså i stället hon som misstänkliggjordes, då åklagaren valde att tro mannen när han påstod att de hade en relation. Då de inte var gifta skulle deras romantiska relation bryta mot de sharialagar som gäller i Qatar. Schietekat kan därför bestraffas med sju års fängelse och 100 piskrapp.

Lösningen som föreslogs för Schietekat av hennes advokat var då att gifta sig med sin förövare. Det berättar hon för sajten Julio Astillero. Men med hjälp av människorättsorganisationen Human Rights Watch flydde hon landet och organisationen har även krävt att åtalat ska läggas ner.

Schietekat återvände nyligen till Mexiko och har där blivit lovad juridiskt stöd från landets utrikesminister Marcelo Ebrard. Enligt nyhetskanalen TVazteca har Schietekat fått ett datum för förhandling i domstol i början av april.

ANNONS
Publicerad 2022-03-09 kl 15:20

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto