POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
51v

Ifab vill förtydliga handsregeln: "Kommer avsevärt minska gråzonerna"

Foto: Bildbyrån.

Nicolas Otamendi försökte undvika hands - men fick ändå straff emot sig.
I nästa vecka ser Ifab över handsregeln för oavsiktlig kontakt med bollen.
- Det kommer avsevärt att minska gråzonerna för hands, säger Ifabs tekniske direktör David Elleray till The Times. 

När Manchester City i veckan besegrade Schalke 04 med 3-2 i Champions League, så hamnade handsregeln vid ett tillfälle i fokus, då Schalke blev tilldelat straff efter att Nicolas Otamendi fick bollen på ena armen. Argentinaren såg ut att försöka ta undan armen, men blev ändå träffad - och domaren pekade efter VAR-bedömning på straffpunkten. 

Detta är ett ämne som den 2 mars kommer att diskuteras på fotbollens regelorgan International Football Association Boards (Ifab) möte i Aberdeen, Skottland. Ifabs tekniske direktör David Elleray berättar att de kommer att se över i vilka situationer som spelare ska straffas oavsiktlig kontakt med bollen med armen. 

- Den nya texten kommer att klargöra vilka situationer som spelaren kan förväntas kontakt med bollen med armen och bli straffade och när de kan förväntas att inte bli straffade. Det kommer avsevärt att minska gråzonerna för hands, säger Elleray till The Times. 

- Vi kommer att identifera de områden där en kontakt med bollen som inte är avsiktlig ska straffas och när det inte ska straffas. Det kommer självklart att vara med hänvisning till avsiktlig kontakt med bollen. Det har aldrig varit en diskussion om att ta bort det. Avsiktlig kontakt med bollen kommer att straffas oavsett situationer, fortsätter han.

Publicerad 2019-02-22 kl 09:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå