Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

Prins Ali vill ha genomskinligt bås för att förhindra röstfusk

Foto: SCANPIX

Många vill se ökad transparens inom Internationella fotbollsförbundet, Fifa. Ordförandekandidaten prins Ali bin al Hussein tar det bokstavligt - och har hört av sig till idrottens skiljedomstol Cas för att få till stånd en genomskinlig glasbur till Fifa-valet den 26 februari.

- Bara ett genomskinligt bås kan garantera att alla som röstar följer sitt hjärta och samvete, och att det inte blir några framtvingade röster, eftersom det förhindrar att de röstande kan ta bilder av sina röstsedlar för att ha som bevis för att de följt instruktioner, säger en av prins Alis advokater, Renaud Semerdjian.

Glasbursförslaget har tidigare avvisats av valkommitténs ordförande Domenico Scala.

Enligt en talesperson för Fifa kommer inte någon att få ta med sig en mobiltelefon in i röstningsbåset. Det duger dock inte åt prins Ali, som har erbjudit sig att själv betala för att få en genomskinlig bur på plats i Zürich.

- Röstarna kommer att få ha sina mobiltelefoner i kongresshallen men måste lämna in dem när de ska gå och rösta. De kommer inte att vara tillåtet att sända någon form av bilder under röstningsproceduren, säger en talesperson för FIfa.

Prins Ali bin al Hussein är en av fem kandidater till att ta över som ordförande i Fifa efter Sepp Blatter.

Publicerad 2016-02-20 kl 20:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons