Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rapport visar: De hade det svettigast under pandemi-schemat

Premier League

Pandemin tryckte ihop spelschemat rejält.
Bland spelarna tillhörde Paul Pogba och Harry Kane de som haft det svettigast.

Foto: Bildbyrån.

Förra vintern tvingade coronapandemin fotbollen att stuva om och tajta till spelschemat rejält. Premiärer sköts upp, matcher flyttades och allt som allt ökad belastningen på spelarna.

Det internationella Spelarfacket FifPro, som alltså arbetar för spelarnas arbetsförhållanden, har nu tillsammans med företaget KPMG tagit fram siffror på hur mycket trycket på spelarna ökade – och hur mycket fler matcher det blev med mindre än fem dagars vila.

Rapporten visar att vissa spelare spelade 82 procent av sina matcher med mindre än fem dagars vila – och att för de som mestadels spelar enbart inhemska tävlingar så var det en ökning med över tio procent. Lika stor ökning var det inte för de som även tidigare spelade internationella turneringar, men där var också belastningen högre sedan tidigare.

ANNONS

Rapporten (som tittat på perioden 1 maj 2020 och 31 januari 2021) visar att spelare som Milans Franck Kessié, Manchester Uniteds Paul Pogba och Tottenhams Harry Kane tillhörde de med tajtast schema och en genomsnittlig vila på bara fyra dagar. Även Lazios Francesco Acerbi och Uniteds Harry Maguire spelade mycket – 80 respektive 73 procent i den ”kritiska zonen”, där risken för skador ökar.

Publicerad 2021-05-06 kl 10:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto