POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
FIFA
1v

Svenskdoldis får toppjobb inom Fifa: "Jag är väldigt stolt"

Sverige har fått ytterligare en man på topposition inom fotbollen.
Mattias Grafström har nu tillsatts som vice generalsekreterare i Fifa.
- Jag är väldigt stolt, säger han i ett pressmeddelande.

Det internationella fotbollsförbundet Fifa låter meddela att Mattias Grafström, som har både svenskt och nederländskt medborgarskap, på permanent basis nu fått jobbet som vice generalsekreterare. Grafström ersatte tillfälligt Zvonomir Boban på posten efter sommaren och har nu fått tjänsten tills vidare.

”Han tar nu permanent över som chef för fotbollsrelaterade frågor i det styrande organet – främst organisationen av Fifa-tävlingar, utvecklingen av fotbollen i de 211 medlemsländerna i Fifa och alla tekniska frågor som relateras till sporten”, skriver Fifa.

Mattias Grafström själv, i en kommentar:

-  Jag är väldigt stolt över den här utnämningen. Det är en spännande utmaning att få vara del av ett team som jobbar hårt med fotbollens utveckling både på och utanför planen. Jag ser fram emot att försöka bidra till det.

Mattias Grafström har jobbat hos Fifa sedan 2016 och bland annat varit stabschef till president Gianni Infantino. Generalsekreterare i Fifa är senegalesiskan Fatma Samoura.

Sedan tidigare är Hans Hultman presschef hos Fifa och i det europeiska förbundet Uefa sitter Karl-Erik Nilsson som förste vice president.

Publicerad 2020-01-10 kl 10:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå