Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
FIFA

SvFF-basen efter Fifa-valet: "Bättre än förväntat"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Det blev som Sverige och Europa ville.
Schweizaren Gianni Infantino tar över Fifa.
- Bra. Det var precis det här vi hoppades på när vi åkte till Zürich, säger Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Vid klockan 17.30 lade en leende Karl-Erik Nilsson den gröna valsedeln i den blå kartongen i den andra röstomgången av ordförandevalet i Internationella fotbollsförbundet Fifa. Det såg ut att bli en lång kväll i Zürich och den svenska fotbollsbasen hade bokat om planet hem.

Sedan gick det fortare än beräknat.

Två omgångar

Merparten av de delegater som röstat på Jérôme Champagne, Frankrike, och prins Ali bin al-Hussein, Jordanien, i den första omgången valde Infantino i den andra och saken var klar. Schweizaren fick 115 röster, över erforderliga 50 procent, mot 88 för shejk Salman bin Ibrahim al-Khalifa, Bahrain.

- Jag är lite överraskad. Jag trodde inte att det skulle räcka med två omgångar. Det gick bättre än förväntat, säger Nilsson.

Varför tror du att det blev Infantino?

- Jag tror att de sista dagarna har fått folk att svänga över till hans favör. Hans omfattande resor, hans kontakter och hans inställning till uppdraget.

"Rätt man"

Den svenska fotbollsrörelsen sätter stort hopp till att Infantino ska leda Fifa på rätt väg.

- Det är väldigt mycket som talar för det. Gianni har visat att han är rätt man och nu har vi ett reformpaket på plats (antogs före valet). Det här är en bra startpunkt. Nu ska jobbet göras.

Vilken är den absolut viktigaste frågan?

- Att arbeta enligt reformprogrammet så att vi kan få ett bättre Fifa, ett Fifa som vinner tillbaka respekten och förtroendet. Inte bara inom fotbollen utan i ett vidare perspektiv.

Publicerad 2016-02-26 kl 19:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons