Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Athletic: Sjachtar kräver Fifa på skadestånd efter dispensen

Fifa

Utländska spelare får pausa sina kontrakt i Ukraina.
Det har inneburit förlorad inkomst för Sjachtar Donetsk.
Klubben kräver nu Fifa på 50 miljoner euro i skadestånd, enligt The Athletic.

Foto: Bildbyrån

När kriget bröt ut i Ukraina hade Sjachtar Donetsk 14 utländska spelare kontrakterade. Till följd av dispens från Fifa tilläts dessa pausa sina avtal med klubben och spela för ett annat lag över en viss period. Dispensen gällde först till 30 juni 2022 men har sedan förlängts till sommaren 2023.

Detta har inneburit förlorade intäkter för Sjachtar, som redan hamnade i en tuff situation ekonomiskt på grund av kriget. Planen var därför att sälja sina utländska spelare för att täcka upp för förlorade inkomster. Men då spelare får pausa sina kontrakt har dessa försäljningar uteblivit.

Klubben kräver nu Fifa på ett skadestånd på 50 miljoner euro, vilket motsvarar knappt 530 miljoner kronor. Detta uppger The Atheltic. Sjachtar ska ha tagit ärendet till Cas, idrottens skiljedomstol. Sjachtar vill också att dispensen ska upphävas.

Annons

Sajten menar att Sjachtar Donetsk har full förståelse för att spelare inte vill stanna i ett krigsdrabbat land, men att flera spelarförsäljningar, till ett värde av tiotals miljoner euro, gick i stöpet då dispensen infördes. Bland annat ska yttern Manor Solomon varit nära en flytt till Fulham, av ett värde på nästan 80 miljoner kronor.

Publicerad 2022-07-18 kl 10:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto