Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
5:55

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Presidentkandidaten: "Allmänheten måste få veta vad som pågått inom Fifa"

Presidentkandidaten Prins Ali kräver att oavsett vem som blir Fifas nya ledare så ska den omtalade Garcia-rapporten göras officiell.

- Vi behöver veta vad som har pågått i den här organisationen och allmänheten behöver också veta det, säger han.

Kampanjarbetet inför Fifa-presidentvalet den 26 februari är i full gång. Prins Ali, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Sheikh Salman bin Ebrahim al-Khalifa och Tokyo Sexwale är de fem kandidaterna som gör upp om uppdraget, om Michel Platini inte mot förmodan skulle få igenom sin överklagan mot den åtta år långa avstängningen. Prins Ali kräver nu att oavsett om det blir han eller någon av de andra kandidaterna som blir president så ska den omtalade Garcia-rapporten publiceras officiellt.

ANNONS

- Vi måste ha grundläggande normer, som att publicera Garcia-rapporten omedelbart. Även de som nu ställer upp i presidentvalet, må så vara mig själv eller Gianni Infantino, vi behöver veta vad som har pågått i den här organisationen och allmänheten behöver också veta det, säger Prins Ali på ett pressevent i Dubai.

<iframe width="100%" height="465" src="https://embed.acast.com/lundh/82-andreasgranqvist" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none;overflow:hidden;"></iframe>
ANNONS

Garcia-rapporten var en undersökning beställd av Fifa för att undersöka anklagelserna o korruption inom organisationen. Resultatet skickades av Michael J. Garcia till Fifa i september 2014. Rapporten, som frikände Ryssland och Qatar från oegentligheter kring valet till VM 2018 respektive 2022, släpptes dock bara till en högst begränsad del. Sedan dess har många högt uppsatta inom fotbollen krävt att rapporten ska släppas i sin helhet.

Fifa-kandidater

Internationella fotbollsförbundet (Fifa) har hittills godkänt fem kandidater till ordförandeuppdraget:

Prins Ali bin al-Hussein, Jordanien, 39 år. Tidigare vice ordförande i Fifa och utmanade Sepp Blatter vid det senaste ordförandevalet i Fifa i maj i år.

Jerome Champagne, Frankrike, 57. Tidigare diplomat, anställd i Fifa 1999-2010, biträdande generalsekreterare 2002-2005. Nu engagerad i internationella fotbollsprojekt.

Shejk Salman bin Ibrahim al-Khalifa, Bahrain, 49. Ordförande i Asiatiska fotbollsförbundet.

Tokyo Sexwale, Sydafrika, 62. Diamantmiljardär och tidigare antiapartheidaktivist som satt fängslad på Robben Island i 13 år samtidigt som Nelson Mandela.

Gianni Infantino, Schweiz. Generalsekreterare i Uefa sedan 2009.

Ordförandevalet ska hållas vid en extra kongress i Zürich den 26 februari.

Publicerad 2015-12-27 kl 22:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto