Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Uppgifter: Fifa vill tillåta fem byten säsongen 2020/2021

Fifa

Fifa införde i år fem byten tillfälligt.
Nu uppger The Athletic att regeländringen kan bli kvar över nästa säsong. 

Foto: Bildbyrån.

Fifas regelorgan Ifab (International Football Association Board) tog tidigare i år beslut om att tillfälligt tillåta upp till fem byten under en och samma match. Beslutet gäller för turneringar som antingen var igång, när beslutet togs i början av maj, eller som planeras vara slutförda under 2020. Varje enskilt nationsförbund fick därefter bestämma på egen hand om man ville införa regeländringen, något bland annat Svenska Fotbollförbundet tagit beslut om. I allsvenskan är det exempelvis numera tillåtet med fem byten. 

Tanken bakom regeländringen var bland annat att minska belastningen på spelare med anledning av ett tätt spelschema som följd av coronavirusets utbrott och ett långt uppehåll från matchspel.

Annons

Nu rapporterar The Athletic att Ifab även vill tillåta fem byten under hela nästa säsong, det vill säga den internationella säsongen 2020-2021. Uppgifterna gör gällande att Ifab kommer att presentera det förslaget inom de kommande dagarna. 

En anledning till att regelorganet, enligt The Athletic, vill ha kvar den tillfälliga regeln över nästa säsong är att det även då förväntas bli ett tätt spelschema. Säsonsstarten kommer att bli uppskjuten i flera länder med anledning av att nuvarande säsong avslutas senare i många länder, samtidigt som det sommaren 2021 väntar ett nytt europamästerskap. Innan dess måste ligor och andra turneringar vara färdigspelade. 

Publicerad 2020-07-08 kl 11:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto