Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Guldboll nummer tolv till Zlatan Ibrahimovic: ”Siktar på en i 50-årsåldern också…”

Serie A

Zlatan Ibrahimovic har levererat på en osannolikt hög nivå under 2020.
Nu har anfallsstjärnan fått ta emot sin tolfte guldboll - 39 år gammal.
- Jag siktar på att ta en i 50-årsåldern också, säger han och skrattar.

Foto: Bildbyrån.

Under 2020 återvände Zlatan Ibrahimovic till sitt Milan och visade omgående att han hade mer att ge. Svensken var en starkt bidragande orsak till att laget avslutade säsongen med tolv matcher i rad utan förlust – och Zlatan själv krutade in tio mål på 18 ligamatcher.

Den här säsongen har Zlatan också inlett i ett rasande tempo. På sex matcher har svensken noterats för tio mål vilket gör att han leder skytteligan – och det trots att han missat två matcher på grund av coronaviruset.

Nu tilldelas han alltså Aftonbladets och Svenska Fotbollförbundets Guldbollen för tolfte gången. Om han själv trodde att det var möjligt? Zlatan är som bekant en man med stort självförtroende.

Annons

- Jag tror att allt är möjligt bara man vill och tror på det och lägger ner mycket tid och hårt jobb. Då är allt möjligt, säger han, efter att ha fått motta priset.

Han försöker själv förklara hemligheten kring hur han fortsatt prestera på så hög nivå.

- Jag har hårda krav på mig själv, lägger stor press på mig själv och presterar varje gång jag kommer ut på planen. Sedan jobbar jag väldigt, väldigt hårt för det. Förbereder mig bra, följer rutinerna som får mig att känna mig vid liv. Och jag har bra folk runtomkring mig också. Det är helt paket.

Zlatan säger vidare att han tillägnar priset till supportrarna.

- Tolfte gubben på planen är fansen, det här är tolfte Guldbollen så det här blir bli fansens guldboll. Det är synd att de inte får komma in på arenorna och njuta av det vi gör, det är väldigt tomt utan dem. Hoppas att allt kommer tillbaka till det normala och att de ska få uppleva och njuta av det vi gör på plan. Det är inte samma sak att spela utan fans. Den här går till dem – och till alla som var med när jag var skadad och hjälpte mig på vägen tillbaka med allt jobb jag fick gå igenom, framför allt mentalt för det var ingen lätt situation. De fick återuppliva mig och jag är väldigt tacksam gentemot dem.

Annons

Några planer på att lägga skorna på hyllan verkar inte finnas för Zlatan.

- Man kan inte avsluta karriären med tomma läktare. Så jag siktar på en guldboll vid 50-årsåldern också, säger han och skrattar.

Motiveringen av juryn:

Zlatan Ibrahimovic får Guldbollen för sina insatser i klubblaget AC Milan. Ett år när allt stått stilla har han fortsatt röra sig och blivit en sensationell ledare och vinnare i en av världens största fotbollsklubbar.

Publicerad 2020-11-24 kl 20:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto